24 Saat Kayak Yapılabilen Palandöken'de 'kış Sporları Festivali' Heyecanı - Son Dakika
Güncel

24 Saat Kayak Yapılabilen Palandöken'de 'kış Sporları Festivali' Heyecanı

24 Saat Kayak Yapılabilen Palandöken\'de \'kış Sporları Festivali\' Heyecanı

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran Palandöken'de, pistlerin ışıklandırılması ile artık 24 saat kayak yapılabileceği bildirildi.

03.01.2012 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran Palandöken'de, pistlerin ışıklandırılması ile artık 24 saat kayak yapılabileceği bildirildi. Ayrıca bu yıl bakanlıkların desteğiyle geçen yıl Kış Oyunları'nın başlama tarihi olan 27 Ocak'ta başlayıp üç gün sürecek 'Kültür ve Kış Sporları Festivali'nin yapılacağı belirtildi.

Erzurum Havalimanı'na 14, kent merkezi ise 4 kilometre uzaklıktaki Avrupa'nın en uzun kayak pistlerine sahip olma özelliğini elinde bulunduran Palandöken ve Konaklı'da tatil yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Xanadu Oteli Genel Müdürü Ertaç Bozkurt, kayak merkezlerindeki kar kalınlığının 60 santimi aştığını söyledi.

800 METRELİK PİST IŞIKLANDIRILDI

Suni kar püskürtme makinalarının sürekli devrede olduğunu ve bu nedenle müşterilere kar ve kayak garantisi verdiklerini vurgulayan Bozkurt, "Beş yıldızlı otelimiz kış sezonuyla birlikte hizmete girdi. Palandöken'deki çam ağaçlarının arasından geçen 800 metre uzunluğundaki pisti ışıklandırdık. Bu sayede Palandöken'de kayak yapma süresini 24 saate çıkardık. Kayak pistlerinin bittiği yerde çocuklar için oyun parkı var. Bu Türkiye'de bir ilk. Çocuk oyun parkı, acemi şoförlerin eğitim gördüğü pist gibi ve çocuklar için" diye konuştu.

TATİLCİLER TEK TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR

Palandöken Kayak Merkezinde iki oteli bulunan Dedeman'ın Erzurum Genel Müdürü Nuri Avşarer, "Türkiye'nin en uç noktasından uçağa binen iki saat sonra Palandöken'de kaymaya başlıyor. Yerli ve yabancı turist tek taşla iki kuş vuruyor. Hem Palandöken'de hem Konaklı'da kayak, pistlerde ise buz pateni yapabiliyor" dedi.

ŞENLİK VAR

27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Dünya Üniversiteler Kış Oyurları'na ev sahipliği yapan Erzurum'da oyunların başlangıç günü, her yıl şenliklerle kutlanacak. Kültür, ve Turizm, Gençlik ve Spor bakanlıklarının destekleriyle düzenlenen 'Kültür ve Kış Sporları Festivali üç gün sürecek. Organizasyon komitesi başkanı, Vali Yardımcısı Özgür Arslan'ın yaptığı açıklamaya göre, festivaldeki etkinlikler şöyle:

"Festivalde 'Wingsuit Palandöken' adlı 8 kişilik ekip, helikopterden atlayarak kayak gösterisi yapacak. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin katılacağı buzdan heykel yarışması düzenlenecek. Suni kar püskürtme makineleri kullanılarak 20 metre yükselliğinde Türkiye'nin en büyük kardan adamı yapılacak. Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar konser verecek. Kış sporlarıyla ilgili konferanslar, çocuklara yönelik kızak yarışması, kayak, buz hokeyi ve buz pateni federasyonlarının etkinlikleri olacak." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 24 Saat Kayak Yapılabilen Palandöken'de 'kış Sporları Festivali' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement