24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

22.07.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Konukoğlu yayınladığı mesajında, basından sansürün kaldırılışının 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla 24 Temmuz'un "Basın Bayramı" olarak kutlandığını anımsatarak, Gaziantep basını başta olmak üzere, yerel ve yaygın basın kuruluşlarında görev alan basın emekçilerinin bayramını tebrik etti.

Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basının, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun en güzel örneğine, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında tanık olduk. Demokrasiden yana tavır alan basın kuruluşları ve gazetecilerin tutumu, hain darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden birisi olmuştur. Yayınlarıyla milletin yanında demokrasinin korunmasına katkı sağlayan, Gaziantep'in huzurunun tesisine, istihdamın, üretimin, ihracatın artmasına güç veren basın mensuplarının, basından sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde basın bayramını kutlarım. Mesai kavramı gözetmeksizin, fedakarca, günün her saatinde büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarına bu vesileyle selam ve sevgilerimi iletiyorum."

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci de, mesajında hür basının toplum için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu, 15 Temmuz gecesi girişilen hain darbe teşebbüsünde görüldüğünü belirtti.

Türk basınının kalemin kılıçtan keskin olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini dile getiren Özkeçeçi, tüm gazetecilerin Basın Bayramını kutlayarak, şunları kaydetti:

"Devletin varlığı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumada basın yayın kuruluşlarımızın rolü inkar edilemez. İnanıyor ve yaşıyoruz ki basınımız, her zaman olduğundan daha hür, devletimiz, milletiyle daha güçlü, insanımızın ufku daha parlak, geleceği daha aydınlıktır.

Gerek şahsımın gerek ise mensubu bulunduğum AK Parti'nin ve hükümetimizin, çalışma koşullarının iyileştirilmesinden modern teçhizat ve donanıma kavuşmasına kadar bir çok konuda destek olmak için her fırsatta tüm imkanını seferber ettiği basın mensuplarını, halkımızın emaneti olarak görüyoruz. Yaptıkları işe halel gelmemesi için de özen gösteriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement