24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çaturoğlu, mesajında, dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basının, demokrasinin ve birbiriyle ilintili olarak yaşamak durumunda olan insanlığın en vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.

24 Temmuz'un hem basın hem de Türkiye için önemli bir gün olduğunu dile getiren Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç kuşkusuz ki haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan ve insanlığın en vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarılı bir şekilde yerine getirmektedir."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de gazeteciliğin kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement