24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin, medyanın tutumu sayesinde başarısız olduğunu belirtti.

26.07.2017 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin, medyanın tutumu sayesinde başarısız olduğunu belirtti.

Birikim Okulları Güneşli Kampüsü'nde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa, bazı basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ile gazeteciler katıldı.

Burada konuşan Altınalan, medyanın ne denli önemli olduğunun, yakın geçmişte yaşanan darbe ve darbe girişimleri döneminde ortaya çıktığını söyledi.

Altınalan, Mısır'daki darbenin, Mursi'nin medya gücüne sahip olmaması nedeniyle başarılı olduğunu belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin de medyanın tutumu sayesinde başarısız olduğunu dikkati çekti.

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelmek istediklerini belirterek, basının çok önemli olduğunu söyledi.

Yalçın, "İnsan fıtrat gereği iletişime ihtiyaç duyar. Bu temel bir ihtiyaçtır. Yine fıtratı gereği özgürlük, özgürlükçü yaklaşım sergilemek ister. Bizler biliyoruz ki basın çalışanları çok zor şartlar altında, temel ihtiyacımız olan haber alma, iletişim kanallarımızın açık olmasını sağlamak adına çok çaba ve emek sarf ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Yusuf Yalçın, Birikim Vakfı bünyesinde kurmayı düşündükleri üniversitede basın-yayını ilgilendiren bölümleri de açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement