24. Uluslararası Adana Film Festivali Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

24. Uluslararası Adana Film Festivali Yarın Başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 24'üncü Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlayacak.

24.09.2017 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 24'üncü Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlayacak.

Festival, 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde 10 Türk filmi, yönetmen Erden Kıral ile Hüseyin Karabey, oyuncu Algı Eke, sinema yazarı Fırat Yücel, besteci ve yapımcı Murat Hasarı, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve oyuncu Selma Güneri'nin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.

Onur Ünlü'nün "Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok", Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday", Onur Saylak'ın "Daha", Orhan Oğuz'un "Eksi Bir", Pelin Esmer'in "İşe Yarar Bir Şey", Emre Erdoğdu'nun "Kar", Emre Yeksan'ın "Körfez", Özgür Sevimli'nin "Murtaza", Ümit Ünal'ın "Sofra Sırları", Orhan Eskiköy'ün "Taş" filmleri, 16 dalda Altın Koza ve diğer özel ödüller için yarışacak.

Festivalde, "En İyi Film Ödülü"nün yanı sıra "Yılmaz Güney Ödülü" verilecek.

Festivalde bir ilk

Festival kapsamında bu yıl ilk kez Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması düzenlenecek.

Yarışmada, Andrey Zvyagintsev'den Yorgos Lanthimos'a, Ruben Östlund'dan Sebastian Lelio'ya, Martin Mc Donagh'dan Sergei Loznitsa'ya kadar geçen 10-15 yılda başarılı çalışmalarıyla yükselişe geçen yönetmenlerin filmleri yer alacak.

Etkinlikte iki Altın Koza Ödülü için yarışacak 11 film, Meksikalı senarist, yazar, yönetmen Guillermo Arriaga, Yeni Zelandalı sinema yazarı Carmen Gray, oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Amerikalı yönetmen Nathan Silver, Fransız yapımcı Pierre-Henri Deleau'nun bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmlerin tamamının Türkiye prömiyerleri festivalde gerçekleştirilecek.

Ödüller, 30 Eylül'de düzenlenecek Büyük Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

Onur ödülleri

Festivalde yüzün üzerinde uzun metrajlı sinema filmine imza atan yapımcı-yönetmen-senarist Temel Gürsu, Türkiye'de akademik düzeyde örgün sinema televizyon eğitimini başlatan Prof. Sami Şekeroğlu, 1980'de aktirist olarak girdiği sinema sektöründe önemli başarılar yaşayan, "Babam ve Oğlum" filmindeki performansıyla unutulmazlar arasına giren Hümeyra, sinema ve televizyonun duayen isimlerinden usta oyuncu Şemsi İnkaya ile Adana'nın önemli değerlerinden Arif Keskiner'e Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülü verilecek.

Türkiye prömiyerleri

Festivalde Fatih Akın'ın "In The Fade", Lucrecia Martel'in yıllardır beklenen son filmi "Zama", Ossang'ın zaman-mekan ilişkisinin gerçekliğini yok ettiği filmi "9 Doigts/9 Parmak", Oscarlı Sofia Coppola'ya Cannes 2017'de En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran "The Beguiled", Aydın Orak'ın "Yaşar Kemal Efsanesi", Lynne Ramsay'nin ödüllü filmi "You Were Never Really Here" ile Stephan Frears'ın "Victoria ve Abdül" gibi sinema sanatına damga vuran filmlerin Türkiye prömiyerleri yapılacak.

Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin filmleri de Akdeniz Ötesi Bölümü'nde buluşacak. Bu bölümde Filistin, İtalya, Fas ve Tunus'tan toplam dört film Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Engelliler için özel gösterim

Festivalde engelliler için 3 Türk filminin sunulacağı özel gösterim yapılacak.

Sinema salonlarında her zaman film izleme olanağı bulamayan görme ya da işitme engelli sinemaseverlere de beyaz perdenin büyülü atmosferinin yaşatılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, festivalde engelliler için sesli ve alt yazılı betimlemelerle Tolga Karaçelik'in "Sarmaşık", Onur Ünlü'nün "İtirazım Var", Rıza Sönmez'in " Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var" filmleri gösterilecek.

Festival yarın başlıyor

Bir hafta sürecek festival, yarın saat 10.30'da Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Festivalen açılış filmi 2017 Venedik Film Festivali'nde "Altın Aslan" ödülünü kazanan "Aşkın Gücü/The Shape of Water" seçildi. Telluride ve Toronto film festivallerinde Oscar yarışına önde giren "Aşkın Gücü/The Shape of Water" filmi, açılış töreni sonrasında belirlenen sinemalarda Türkiye prömiyerini yaparak izleyicilerle buluşacak.

"Cronos", "Şeytanın Belkemiği", "Pan'ın Labirenti" ile "Hellboy" gibi filmlerle tanınan yönetmen Guillermo Del Toro'nun yönettiği ve "Sevgi dünyayı kurtarır" temasının işlendiği filmde, Soğuk Savaş döneminde yaşayan dilsiz hademe Eliza'nın sınırlarını zorlaması konu ediliyor.

Devletin, gizli bir deney için hapsettiği bir yaratığı kurtarmak isteyen Eliza karakterini Sally Hawkins canlandırıyor.

Festival için kasaba kuruldu

Festival kapsamında yarın Sinema ve Kültür Sanat Kasabası açılacak.

Galeria İş Merkezi yanında kurulan kasabada ilk gün çok sayıda serginin açılışı da yapılacak. Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi, Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi, Ali Özgentürk En İyi Filmim Hayatım Sergisi, Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi, Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergileri'nin açılışı ile Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Sinema Bölümü Atölye Çalışmaları eş zamanlı olarak Adanalılarla buluşacak.

İlk gün etkinlikleri arasında Adana Tiyatro Derneği'nin "Tiyatrolar Festivalde" başlığıyla gerçekleştireceği atölye çalışmaları, sinema makyöz ve makyörlerinin şovları, dublör şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri ve canlı heykel şovları yapılacak.

Yönetmen Hilal Saral ile Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ve Kent-Mekan-Sinema konulu panellerin yapılacağı etkinlikte, şarkıcı Aleyna Tilki konser verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24. Uluslararası Adana Film Festivali Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement