25. Ankara Uluslararası Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

25. Ankara Uluslararası Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 25'inci kez gerçekleştirilen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, yönetmen Atıl İnanç'ın "Daire" filmine verildi.

16.06.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 25'inci kez gerçekleştirilen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, yönetmen Atıl İnanç'ın "Daire" filmine verildi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca gerçekleştirilen 25. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin kapanış töreni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda yapıldı. Ödüllerin sahiplerini bulduğu film festivali kapanış törenini, oyuncu Deniz Çakır sundu.

-"DAİRE' NİN ÖDÜLÜ BERKİN ELVAN'A İTHAF EDİLDİ"-

Ulusal yarışma jürisinde yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin ve Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos'un yer aldığı festivalde, Ulusal Uzun Film kategorisinde 10 film yarışırken, en iyi film ödülüne "Daire" layık görüldü. Ödülünü almaya gelemeyen filmin yönetmeni İnanç, gönderdiği mesajda "ödülü o güzel çocuğa. Berkin Elvan'a ithaf ediyorum" dedi.

Festivalin en iyi erkek ve kadın oyuncu ödülleri de Daire filmindeki performanslarıyla Nazan Kesal ve Fatih Al'a verildi.

Festivalin Kısa Film alanında "Kurmaca" dalında birinciliği yönetmen Onur Yağız'ın "Patika" adlı filmi alırken, "Canlandırma" dalında birincilik ödülüne yönetmen Koray Sevindi'nin "Kafa" filmi layık bulundu. "Deneysel" dalda ise ödül, yönetmen Oğuzhan Kaya'nın "Mükemmel Bir Gün" adlı eserinin oldu.

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda birincilik ödülünü ise yönetmenler Kurtuluş Özgen, Dilek Gökçin, Mehmet Eryılmaz, Tülin Erarslan ve Özgür Doğan'dan oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yönetmen Güliz Sağlam'ın "Tepecik Hayal Okulu" adlı belgesel filmi kazandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 25. Ankara Uluslararası Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement