25. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? KPSS Önlisan Baraj Puanı Düşürülecek Mi? - Son Dakika
Güncel

25. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? KPSS Önlisan Baraj Puanı Düşürülecek Mi?

25. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? KPSS Önlisan Baraj Puanı Düşürülecek Mi?

Polis Akademisi Başkanlığı 24.dönem POMEM kapsamında 3 bin polis alımı yapılacağını duyurmuştu. Peki, 25 dönem POMEM alımı yapılacak mı? 25. Dönem POMEM alımı ne zaman? KPSS önlisans baraj puanı düşürülecek mi?

17.05.2019 15:09  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Soylu, katıldığı TV programında 25. Dönem POMEM için 10 bin polis alınacağını açıkladı. Peki, 25. Dönem POMEM alımı ne zaman? 25. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? İşte ayrıntılar…

KPSS ÖNLİSAN BARAJ PUANI DÜŞECEK Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında soruları yanıtladı. Yeni bir düzenleme olan önlisans polis alımı ve baraj puanları hakkında Soylu; "KPSS Önlisans üzerinden polis alımı yapılmıyordu. Biz bu dönem içerisinde önlisans alımlarını da getirdik. Çünkü; önlisans üzerinden polis almamak büyük bir haksızlıktı. Buraya 70 puan barajını getirdik. Ancak ben 70 puandan daha az alan daha kötü polis olur diyemem. Yine de çok fazla başvuru olduğu için bir eleme kriteri sunmamız gerekiyordu. Bu kriterlerden de 70 puan barajını tercih ettik. Bu 50'ye, 55'e de düşebilir. Ancak böyle bir durumda bizim eleme kriterlerimiz daha uzun süreçleri kapsayacak. Bakın, biz şuanda 4 ayda polis yetiştiriyoruz. Ancak ileride bunu da 6 ay ve sonrasında 8 aya çıkartmak istiyoruz. Dolayısıyla ilerideki günlerde 60-65 dolaylarına düşmesi konusunda değerlendirebiliriz." Dedi.

POLİS ALIMINDA YAŞ SINIRI DEĞİŞECEK Mİ?

Polis alımlarındaki yaş sınırıyla alakalı olarak İçişleri Bakanı Soylu, "Şöyle söyleyeyim. Ben bu konuda bir söz vermiştim ve sözümü yerine getirdim. 31 Aralık' tı bunu 1 Ocak 'a çıkarır mısınız dediler. BizOcak 'ı getirdik. 1 dönem daha kazanmış oldular. '' açıklamasını yaptı.

RENK KÖRLÜĞÜ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Polis alımı başvurularına yaklaşık 120 bin ile140 bin başvuru yapılıyor. İhraç edilen polislerin yerine yapılan polis alımlarında renk körlüğü meselesi önemli konular arasında yer alıyor. Bakan renk körlüğü konusunda, "Polis alımında renk körlüğü meselesi ile ilgili birçok talep geliyor. Bu talepleri arkadaşlarımıza ilettik. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarımızı yapalım. Yaptıktan sonra bu konu ile ilgili açıklamayı yapacağız." şeklinde konuştu.

25. DÖNEM POMEM ALIMI NE ZAMAN?

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 25. dönem POMEM için 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Açıklamanın devamında, "Geçtiğimiz aylarda 15 bin polis alımı yapıldı, şimdi 3 bin polis için başvuruları aldık, Eylül ayında 10 bin yeni polis alacağız." dedi. 25. dönem POMEM başvuruları, lisans ve önlisans olmak üzere KPSS puanlarına göre yapılabilecek. 25. Dönem POMEM alımıyla ilgili ayrıntılı bir açıklama henüz gelmedi ancak 25. Dönem POMEM başvuru şartları ve daha fazlası Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet adresinden duyurulacak.

Son Dakika Güncel 25. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? KPSS Önlisan Baraj Puanı Düşürülecek Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement