25 Kilometrede Hastalığı Değişti - Son Dakika
Güncel

25 Kilometrede Hastalığı Değişti

25 Kilometrede Hastalığı Değişti

Konya'da inşaat işçisi Mustafa Aktan'a, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan biyopsi sonrası 'akciğer kanseri' teşhisi konuldu.

15.11.2011 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da inşaat işçisi Mustafa Aktan'a, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan biyopsi sonrası 'akciğer kanseri' teşhisi konuldu. Aynı üniversitenin 25 kilometre uzaklıkdaki Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde ise hastada kanserli hücreye rastlanmadı. Yaklaşık 3 ay içerisinde önce kanser olduğu, daha sonra da kanser olmadığı ve ciğerlerinde iltihap oluştuğu söylenen Mustafa Aktan, çıkan sonuç karşısında şaşkınlık yaşadı.

Evli ve 2 çocuk babası Mustafa Aktan, yaklaşık 3 ay önce göğüs ağrısı şikayeti nedeniyle Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan muayenesinde doktorlar Aktan'a akciğerinde su olduğunu söyledi. Bunun üzerine Aktan, geniş kapsamlı tedavi edilmesi için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

'AKCİĞER KANSERİSİN' DENİLDİ

Göğüs hastalıkları polikiliğinde muaye edilen Aktan'a, akciğer kanseri şüphesi üzerine biyopsi (mikroskop altında incelenmek üzere akciğer dokusundan küçük bir parçanın alınması) yapılması kararı alındı. Patoloji Bölümü'nde yapılan biyopsi sonrası Aktan'a, 'akciğer kanseri' teşhisi konuldu.

Teşhisin yapılması için 12 gün hastanede yatan Mustafa Aktan, kanser tedavisi başlamadan önce taburcu edildi. Aktan, bu sırada bir arkadaşının tavsiyesi üzerine elindeki patoloji raporuyla birlikte bu kez muayene olmak için, aynı üniversiteye bağlı 25 kilometre uzaklıktaki Alaeddin Keykubat Kampusu'ndaki Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'ne başvurdu.

Mustafa Aktan'ı muayene eden Doç. Dr. Fikret Kanat, hastadan raporları yeniden hastaneye onaylatmasını istedi. Yeniden Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Patoloji Servisi'ne giden Aktan'a, bu kez raporu veren aynı doktor tarafından hastanın kanser olabileceği ve araştırılması yönünde ikinci bir rapor verildi.

'KANSER DEĞİL İLTİHAP'

Bunun üzerine Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mustafa Aktan'a yeniden biyopsi yapıldı. Akciğerinden 2 doku örneği alınan Mustafa Aktan'ın yapılan biyopsi sonrası çıkan raporunda, kanser olmadığı ve akciğerinde iltihaplanma olduğu saptandı.

Farklı teşhisler karşısında şoka uğradığını belirten Mustafa Aktan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser olduğumu söylediklerinde, yaşadığım duyguyu kimsenin yaşamasını istemiyorum. Aylardır ne çektiğimi bir ben, bir Allah, bir de yakın çevrem bilir. Kanser olduğumu öğrenince büyük çöküntü yaşadım. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nin arası yaklaşık 25 kilometre ve bu mesafe içerisinde hayatım değişti."

KEMAL SUNAL'IN 'KORKUSUZ KORKAK' FİLMİ GİBİ

Tıp fakültelerinde iki farklı sonuç almasının ardından Sağlık Bakanlığı'na da müracaatta bulunduğunu ve şu an iltihaplanmayla ilgili tedavi göreceğini belirten Mustafa Aktan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumlular hakkında davada açacağım. Benim yaşadıklarım Kemal Sunal'ın 'Mülayim' karekterini canlandırdığı 'Korkusuz Korkak' adlı filmine benzedi. Bana neredeyse 3- 6 ay ömür biçtiler. Ama hala yaşıyorum."

'KANSER OLMA İHTİMALİ VAR'

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Toy, hastanın yaşadığı olay sonrası kendilerine şikayet dilekçesi yazdığını belirterek, "Yaptığımız araştırma sonrası incelediğimiz raporlarda herhangi bir hata görünmüyor. Hala hastanın akciğer kanseri olma ihtimali var. Kanserli hücrelerin tespit edilmesi için hastanın biran önce PET (Pozitron Emisyon Tomografi) çektirmesi gerekiyor" dedi.

Aynı üniversitenin Selçuklu Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Kanat da, hastayla ilgili tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yaptığımız biyopsi sonrasında hastada kanserli hücrelere rastlanmadı. Ciğerlerinde iltihaplanma olduğu görüldü. Tedavi süreci devam ediyor. Yapılan biyopside kanserli hücrelere rastlanmaması, ileride kanser olmayacağı anlamına gelmiyor. Onun için hastanın düzenli bir şekilde tedavisini sürdürmesi gerekiyor."

MKY(İA/COŞ) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 25 Kilometrede Hastalığı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement