25. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

25. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Başladı

Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali törenle başladı.

01.09.2011 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali törenle başladı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine, eski Devlet Bakanı MHP Kastamonu İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, AK Parti Kastamonu Milletvekilli Mustafa Gökhan Gülşen, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün, Her Şey İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba ve çok sayıda davetlinin katıldı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, törende yaptığı konuşmada, bu yıl Taşköprülüler olarak aynı anda birden fazla coşkuyu bir arada yaşadıklarını, 29 Ağustos tarihinde Ulu Önder Atatürk'ün Taşköprü'ye gelişinin 86. yıl dönümünü kutladıklarını, 30 Ağustos'tan itibaren de Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü ve mübarek Ramazan Bayram'ını kutladıklarını ve bu coşkuları bugün Taşköprü'nün bayramı olan Sarımsak Festivali ile taçlandırdıklarını söyledi.

Her Şey İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba'da yaptığı konuşmasında, sporun özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması yönünde baş faktör olduğuna değinerek, Hayrobolu Festivali ile başladıkları etkinliklerine Sarımsak Festivali ile devam ettiklerini, kendilerini festivale davet eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'a teşekkür etti.

Anne tarafından Taşköprülü olduğunu söylen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Taşköprü'nün kendisi için ayrı bir yeri olduğunu, insanlarının misafirperverliklerinin takdireşayan olduğunu belirtti.

Sarımsağın Taşköprü için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Yalçıntaş, Taşköprü sarımsağının bedene şifa, dertlere deva, yemeklere lezzet olduğunu kaydetti.

Ülkemizin simgelerinden bazılarının Efes ve Zeugma Antik Kentlerinin olduğuna dikkat çeken İTO Başkanı Yalçıntaş, 6 kazı çalışmaları tamamlanan Taşköprü Pompeiopolis'in de en az Efes ve Zeugma antik kentleri kadar önemli olduğunu ve geçmişimizi günümüze taşıyan ve devrine başkentlik yapması yönüyle de ülkemiz açısından oldukça önemli bir marka olacağına inandığını söyledi.

Eski Devlet Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Sarımsak Festivali'nin bölgede kendine has bir yeri olduğunu ve festivallerin milli değerlerin yaşatılması bakımından önemine değinerek, günümüzde milli değerlerin korunmadığına dikkat çekti.

Festivalin açılış programına Makedonya, Özbekistan, Ukrayna, Meksika, ve Hindistan'dan halk oyunları ekibi katıldı.

Bugün başlayan 25. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, pazar günü sona edecek.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 25. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement