251 Bin Dev Öğrenci Projesi, Manisa Lisesi Öğrencilerine Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

251 Bin Dev Öğrenci Projesi, Manisa Lisesi Öğrencilerine Tanıtıldı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 251 bin Dev Öğrenci Projesi'ni Manisa Lisesi'nde tanıttı.

12.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 251 bin Dev Öğrenci Projesi'ni Manisa Lisesi'nde tanıttı.

Proje tanıtım toplantısına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Manisa Lİsesi Müdürü Muzaffer Karaçor, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında hazırlanan "Kendi Kutup Yıldızını Bul" kitabından sonra ikinci kitap olan Yavuz Bülent Bakiler'in "Şiirimizde Ana" kitabını öğrencilere tanıtan Vali Daşöz, projenin amaçlarını katılımcılara anlattı.

Çocukların iyi yetişmesinin hem kendi gelecekleri, hem de ülke geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Vali Daşöz, şunları söyledi:

"Başarı ve mutluluk biri uğruna diğeri feda edilebilecek şeyler değildir. Gerçek başarı, başarı ve mutluluğu birlikte gerçekleştirebilmektir. Bunu başarmak mümkündür. Yeter ki başarıyı ve mutluluğu sağlayan özellik ve becerileri dengeli geliştirelim. Bu projenin kahramanları öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olacaktır. Projenin özünde eğitim, başarı, hoşgörü, sevgi, mutluluk ve demokrasi bulunmaktadır. Projenin amaçlarından bir diğeri de okuma alışkanlığını geliştirmektir. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda okuma alışkanlığımızın yetersiz olduğu görülmektedir. Çocuklarımızda bilgi eksikliğine ve hayal gücü yetersizliğine yol açan bu durum, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir sorundur. Bundan dolayı projede kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi konusuna özel bir önem verilmiştir."

Projenin sadece Vali Daşöz'ün projesi olmadığını, buna bütün aileler, öğretmenler ve öğrencilerin de katılması gerektiğini dile getiren Vali Daşöz,

"Amaç öğrencilerde (ben değerliyim, ben yapabilirim) duygusunun yerleşmesidir. Çocuklar önce davranışları öğrenir, önce rol modelleri öğrenir. İlk defa çocuklar özne, aktör oldular. İlk defa konuşabildiler. Bu çocuklar saygısızlık yapamaz. Çünkü kendine değer verilen birisi bunu yapamaz. Biz zaten bunu yapamaz dediğimiz zaman o çocuk yapamaz. Çocuklarımıza iyilik yapmak istiyorsak her şeyden önce onun değerli, önemli olduğu, özgüven, öz saygı duygusunu kazandırmamız gerekir. Gerisi arkadan gelecektir" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 251 Bin Dev Öğrenci Projesi, Manisa Lisesi Öğrencilerine Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement