'251 Bin Dev Öğrenci' Projesi Manisa Lisesi'nde Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

'251 Bin Dev Öğrenci' Projesi Manisa Lisesi'nde Tanıtıldı

\'251 Bin Dev Öğrenci\' Projesi Manisa Lisesi\'nde Tanıtıldı

Vali Halil İbrahim Daşöz, "251 Bin Dev Öğrenci" projesini 999 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesi'nde tanıttı.

12.01.2012 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Halil İbrahim Daşöz, "251 Bin Dev Öğrenci" projesini 999 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesi'nde tanıttı.

Proje tanıtım toplantısına Vali Daşöz'ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Okul Müdürü Muzaffer Karaçor, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında hazırlanan 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' kitabından sonra ikinci kitap olan Yavuz Bülent Bakiler'in "Şiirimizde Ana" kitabını öğrencilere tanıtan Vali Daşöz, "251 Bin Dev Öğrenci" projesinin amaçlarını katılımcılara anlattı. Vali Daşöz, "Çocuklarımız hiç şüphesiz en değerli varlıklarımız, mutluluk kaynağımız, geleceğimizin güvencesidir. Onların iyi yetişmeleri hem kendi gelecekleri hem de ülkemizin geleceği bakımından büyük önem taşımaktadır. 'Başarı ve Mutluluk' biri uğruna diğeri feda edilebilecek şeyler değildir. Gerçek başarı, başarı ve mutluluğu birlikte gerçekleştirebilmektir. Bunu başarmak mümkündür. Yeter ki başarıyı ve mutluluğu sağlayan özellik ve becerileri dengeli geliştirelim. Bu projenin kahramanları öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olacaktır" dedi.

"251 Bin Dev Öğrenci" projesinin özünde eğitim, başarı, hoşgörü, sevgi, mutluluk ve demokrasi olduğunu ifade eden Vali Daşöz, "Projenin amaçlarından bir diğeri de okuma alışkanlığını geliştirmektir. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda okuma alışkanlığımızın yetersiz olduğu görülmektedir. Çocuklarımızda bilgi eksikliğine ve hayal gücü yetersizliğine yol açan bu durum, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir sorundur. Bundan dolayı projede kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi konusuna özel bir önem verilmiştir" diye konuştu. Projenin sadece valinin projesi olmadığını bütün aileler, öğretmenler ve öğrencilerin de projesi olduğunu dile getiren Vali Daşöz, "Projenin amacı öğrencilerde 'ben değerliyim, ben yapabilirim' duygusunun yerleşmesi. Çocuklar önce davranışları öğrenir. Önce rol modelleri öğrenir. Kızım sus, oğlum konuşma sorarsam cevap ver. İlk defa çocuklar özne aktör oldular. İlk defa konuşabildiler. Bu çocuklar saygısızlık yapamaz. Çünkü kendine değer verilen birisi bunu yapamaz. Biz zaten bunu yapamaz dediğimiz zaman o çocuk yapamaz. Çocuklarımıza iyilik yapmak istiyorsak her şeyden önce onun değerli, önemli olduğu, özgüven, öz saygı duygusunu kazandırmamız gerekir. Gerisi hepsi her şey arkasından gelecektir" diye konuştu.

"ÇOCUĞUN ÖZGÜVENİNİ YIKMAYIN"

Öğretmenlere de seslenen Vali Daşöz, "Çok iyi bir öğretmen olabilirsiniz ama bir çocuğun özgüvenini yıkıyorsanız, yok ediyorsanız bana göre hiç iyi bir öğretmen değilsiniz. Çünkü o çocuğun hayatı boyunca aşağılık kompleksi duymasına sebep olacak. O yüzden öğretmenlik mesleği dünyanın en yüce en değerli mesleğidir." ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '251 Bin Dev Öğrenci' Projesi Manisa Lisesi'nde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement