26. Akbank Caz Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

26. Akbank Caz Festivali

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

23.08.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, festival bu yıl 26. yılını kutluyor.

Müziğin farklı renklerini İstanbullu müzikseverlerle paylaşacak festival, bu yıl da farklı sosyal medya projelerine yer veriyor.

"Cazdan Filmler" sosyal medyada yayınlanacak

Festivalin bu yıl sosyal medya hesaplarında yayınlanacak en önemli kreatif işlerden biri ise "Cazdan Filmler" ismini taşıyor. Galata Kulesi ve çevresinde geçen birbirinden bağımsız 6 filmden oluşan proje, 26 Eylül-1 Ekim tarihlerinde @akbanksanat Instagram hesabında yayınlanacak.

Her karede caz ve hayata dair farklı anlara odaklanan proje, takipçilerini sürprizlerle dolu bir maceraya davet ediyor. Filmlerin sonunda yer alan soruların yanıtlarını @akbanksanat, #AkbankCaz26 etiketiyle Instagram hesaplarında doğru olarak paylaşan kişileri ise festival biletlerinin yanı sıra Londra'ya gerçekleştirilecek bir caz yolculuğu bekliyor.

İllüstratif bir görsel dünyaya sahip filmlerin kurgusu AlphaDog, proje çizimleri Merve Atılgan, animasyonları Efe Okay, müzik ve ses tasarımı ise ödüllü besteci Başar Ünder'in imzasını taşıyor.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.akbanksanat.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 26. Akbank Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi
    17:22 İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay İzmir Şubesi'nin düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" isimli resim sergisi, açıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı
    16:58 Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı

    Esenler Belediyesi, 18 Nisan Dünya Amatör Radyocular Günü'nde radyoculuğa ilgi duyan vatandaşlara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Vatandaşların mikrofon başına geçtiği programa ilgi yoğun oldu.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi cami cemaati izledi. Grup daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'da da gösteri yapmıştı.

  • Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor
    15:13 Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor

    Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Konserler, atölye etkinlikleri ve kortej yürüyüşü gibi etkinliklerle coşku doruğa çıkacak.

  • Oldboy Dizisi Yolda
    15:10 Oldboy Dizisi Yolda

    2003 yılında seyirciye sunulan Oldboy filmi, yapımcısı Park Chan-wook tarafından dizi versiyonu için hazırlanıyor. Lionsgate Television firmasıyla anlaşma yapılan dizi, İngilizce dilinde olacak ve yoğun duygusal derinlik taşıyacak. Çekimlerin ne zaman başlayacağı ve yayın tarihi henüz belirsiz.


Advertisement