26. Akbank Caz Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

26. Akbank Caz Festivali

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 26.'sı düzenlenen Akbank Caz Festivali, ünlü caz sanatçılarını İstanbul'da ağırlayacak.

04.10.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 26.'sı düzenlenen Akbank Caz Festivali, ünlü caz sanatçılarını İstanbul'da ağırlayacak.

Bugüne kadar milyonlarca kişiye ulaşan Akbank Caz Festivali, 26. yılında da birbirinden özel performansların yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, cazlı brunch'lar ve Kampüste Caz Turnesi konserlerine 12-23 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Amerika'nın yıldız vokalistleri arasında gösterilen, ses rengiyle Betty Carter ve Sarah Vaughan'a benzetilen Charenee Wade, son albümü "Offering" ile 12 Ekim'de The Seed Salonu'nda festivalin açılış konserini gerçekleştirecek.

Kemençeyi uluslararası düzeyde çalan az sayıdaki müzisyenden biri olan Sokratis Sinopoulos, 13 Ekim'de Akbank Sanat'ta vereceği konserde, 2015 yılında yayınladığı "Eight Winds" albümünden besteler seslendirecek.

Sergilediği sıra dışı performansları ile caz dünyasının özgün karakterleri arasında bulunan 20 albüm sahibi Fransız trompetçi Erik Truffaz, 13 Ekim'de Babylon'da konser verecek.

Eskişehir'de kurulan, Psychedelic-folk'la caz-rock karışımı olarak tanımlanan müzikleri ile büyük dinleyici kitlesine sahip Gevende, 13 Ekim'de "Bilinmeyen ve Daha Önce Çalınmamış Parçalar" ile Moda Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Geniş barok ve modern müzik repertuvarıyla klasik müzik çevresinde beğeni toplayan İtalyan Stefano Battaglia, solo piyanist ve grup lideri olarak yayınladığı pek çoğu ödüllü 100'den fazla albümündeki en özel bestelerini 14 Ekim'de Akbank Sanat'ta cazseverlerle paylaşacak.

Ödüllü trompet sanatçısı Doc Cheatham'ın torunu olan ve geleneksel caz ile çağdaş cazı kaynaştırdığı müziği ile hayranlarını hızla arttıran Theo Croker, 14 Ekim'de Babylon'da sahne alacak.

Hip-hop ve soul trip-hop'u çoğunlukla düşük tempoda kullanan Belçikalı DJ ve yapımcı Poldoore, "mütevazi ve dürüst" olarak tanımlanan müziği ile 14 Ekim'de Babylon'da festival katılımcılarına unutulmaz bir gece yaşatacak.

Türk cazının usta ismi Fatih Erkoç, 14 Ekim'de "Fatih Erkoç True Love" ile Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Erkoç, konserde davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız ve piyanoda Ercüment Orkut ile aynı sahneyi paylaşacak.

Türk cazının yaşayan çınarı İlham Gencer, 90. yaş gününü 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Pera Palace Hotel Jumeirah'da kutlayacak.

Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux'ın eşsiz bir projesi olarak kurulan Nouvelle Vague ve Swing'i yeniden yorumlayarak "electro swing" tarzını müzik lugatına kazandıran DJ Chris Tofu, 15 Ekim'de müzikseverlerle Babylon'da buluşacak.

Genç kuşak müzisyenlerden Ferit Odman'a 15 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği konserde, Amerikalı trompetçi Terell Stafford eşlik edecek.

Latin cazın günümüzdeki önemli isimlerinden olan, üç kez Grammy'e aday gösterilen Kübalı besteci ve piyanist Omar Sosa ve son 30 yılda Afro-Amerikan müziğin en önemli isimleri ile sahne alan, uluslararası alanda çok sayıda ödülü bulunan usta trompet sanatçısı Paolo Fresu, nisanda yayınladıkları "Eros" albümlerinin dünya turnesi kapsamında festivale konuk olacak. İkili, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 1 6 Ekim'de gerçekleştirecekleri konserde, İtalya ve Küba'nın geleneksel ve yenilikçi müziklerini yorumlayacak.

Grammy ödüllü, Amerika'nın saygın caz saksafoncularından Pharoah Sanders, 16 Ekim'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda performans sergileyecek.

Gitarist ve besteci Bilal Karaman, gypsy caz tınılarını yerli melodilerle buluşturan son projesi ile 16 Ekim'de Babylon'da müzikseverlerin karşısında olacak. Kemani Kevser Hanım'ın meşhur "Nihavend

Longası"ndan Mehmet Ilgın'ın ünlü bestesi "Ağlama Değmez Hayata" gibi çok sevilen alaturka eserlerini buluşturacak konserde, Bilal Karaman'a, Manouche Ala Turca'nın özgün kadrosunun yanı sıra Dilek Türkan, klarnet virtüözü Göksun Çavdar ve kemanla bu sene adını Guinnes Rekorlar Kitabı'na yazdıran Muhammed Yıldırır eşlik edecek.

Festival programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.akbanksanat.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 26. Akbank Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement