26 yıl sonra 15 Temmuz'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdiler - Son Dakika
Genel

26 yıl sonra 15 Temmuz'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdiler

26 yıl sonra 15 Temmuz'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdilerMARDİN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'nın köy baskınlarında ailelerini kaybeden şehit çocukları Aynur ve İshak Demir çifti, tüp bebek tedavisi ile 26 yıl aradan sonra çocuklarını kucaklarına aldı.

15.07.2019 18:12  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 yıl sonra 15 Temmuz'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdiler

MARDİN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'nın köy baskınlarında ailelerini kaybeden şehit çocukları Aynur ve İshak Demir çifti, tüp bebek tedavisi ile 26 yıl aradan sonra çocuklarını kucaklarına aldı. Demir çifti, 15 Temmuz'da doğan çocuklarına Ömer Halis ismini verdi.

PKK'lı teröristler tarafından 1993 yılında farklı saldırılarda babaları şehit olan Aynur ve İshak Demir çifti, 26 yıl önce evlenerek bugün tüp bebek tedavisi ile ilk bebeklerini kucaklarına aldı. Demir çifti, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde doğan bebeklerine Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda devletin bütünlüğünü korumak isterken darbeciler tarafından şehit edilen şehit edilen Ömer Halis Demir'in ismini verdi.

Baba İshak Demir, çok mutlu olduklarını ifade ederek bebeklerinin Ömer Halis Demir gibi kahraman biri olmasını istediklerini söyledi. Baba Demir, "Mardin Nusaybin'de oturuyorum. Şuan çifte gurur ve mutluluk yaşıyorum. İsminin Ömer Halik Demir olmasından gurur duyuyorum. Bir Ömer Halis Demir gider bin Ömer Halis Demir gelir. Artık vatan sevgisinden dolayı o şerefe nail olduğum için çok mutluyum. 26 yıl sonra bu mutluluğu yaşamak çok güzel" dedi.

Baba İshak Demir'in kardeşi Zekeriya Demir de, çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bugün 15 Temmuz bir yandan çok mutsuzuz içimiz kan ağlıyor. Bir yandan da çok mutluyuz. Tam 26 yıl aradan sonra Allah bize bir evlat nasip etti. 3 defa farklı illerde tedavi gördük. 3 ay önce tedaviyi bıraktık. Yengem rahatsızlandı ve tesadüfen hamile olduğunu öğrendik. Testler doğru olduğunu gösterdi. Bir yandan hüzünlü bir yanda çok mutlu olduğumuz bir güne geldi. 15 Temmuz'da doğan bebeğe ismini düşünmemize bile gerek yok. Ülkenin tarihini değiştiren asker Ömer Halis Demir dedik. İnşallah Allah ülkemize darbe yaşatmaz ama ola ki olursa Ömer Halis Demirler yaşıyor" diye konuştu.

26 yıl sonra 15 Temmuz\'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 26 yıl sonra 15 Temmuz'da doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement