27. Dönem Konya Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Politika

27. Dönem Konya Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

27. Dönem Konya Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Seçimleri’nin ardından meclise giren Konya milletvekilleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

28.06.2018 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından meclise giren Konya milletvekilleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Konya Adliyesi Konferans Salonunda düzenlenen mazbata törenine, 27. dönem AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, MHP milletvekilli Esin Kara, CHP milletvekilleri Abdullatif Şener, Abdülkadir Karaduman ile İYİ Parti milletvekili Fahrettin Yokuş ile protokol mensupları katıldı. Milletvekilleri tek tek mazbatalarını aldıktan sonra birlikte fotoğraf çektirdi. Milletvekili seçilen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı'nın mazbatasını Konya İl Başkanı Hasan Angı alırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın mazbatasını ise MHP İl Başkanı Murat Çiçek aldı.

"Seçmene asla sorumluluk yüklemedik"

Mazbata töreninin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya'yı 15 milletvekili ile temsil etmeyi hedeflediklerini ve seçmene asla sorumluluk yüklemediklerini ifade etti. Sorgun, "Elbette gönlümüz arzu ederdi ki en yüksek oranda temsil edilelim. 15 milletvekili ile AK Parti olarak Ankara'ya gidelim en yüksek oranları alalım. Ama Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz asla bu zamana kadar bir mazeret üretmedik. Seçmene asla sorumluluk yüklemedik. Biz acaba neleri eksik bıraktık biz ona baktık her zaman seçmenin verdiği mesajı en güzel şekilde alan parti yine AK Parti'dir. Bu nedenden dolayı 16 yıldır iktidarda. Yine dün olduğu gibi bugünde bunları biz hem kendi aramızda il ölçeğinde hem de yarın yapacağımız MYK ve MKYK'da partinin üst kurulları yarın öğleden sonra toplanıyor. Orada da bu toplantılar yapılacaktır. Artık bu saatten sonra seçim bitmiştir. Bunun sonuçlarından yeni heyecanlar, yeni çalışmalar yeni projeler üretmemiz gerekiyor. Konya'nın ve ülkemizin projeleri takibi yine AK Partili kadroların elinde artık mecliste de AK Partili olarak güçlü bir temsil söz konusu" şeklinde konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise 27. dönem meclisinin hayırlı olmasını dileyerek, "Cenabı hak bu millet için bu memlekete için hayırlı hizmet yapmalarına vesile olsun inşallah biz kendilerine başarılar diliyoruz. Yeni bir 5 yıl Türkiye için çok önemli. Bir taraftan yeni hükümet sistemi bir taraftan da yasama organının güçlü yapısı. İnşallah çok daha büyük işlerin başarıldığı yeni bir şahlanış döneminin yaşandığı Türkiye'yi hep birlikte önümüzde ki dönem göreceğiz inşallah. Ben tüm milletvekillerimize hayırlı olsun diyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 27. Dönem Konya Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement