27 Mayıs Askeri Darbesinin 54. Yılı - Son Dakika
Güncel

27 Mayıs Askeri Darbesinin 54. Yılı

27 Mayıs Askeri Darbesinin 54. Yılı

Hak İş Genel Başkanı Arslan: "En büyük beklentimiz, daha demokratik bir Türkiye için yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir"

27.05.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Daha demokratik bir Türkiye için yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesi" talebinde bulundu.

Arslan, 27 Mayıs askeri darbesinin 54. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mayıs'ın Türk demokrasi tarihinde yaşanan travmaların başlangıcı olduğunu ifade ederek, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamlarının toplumsal tarihte derin bir iz ve kara bir leke bıraktığını vurguladı.

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı rahmetle andıklarını ve 27 Mayıs kanlı darbesini bir kez daha kınadıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Demokrasi tarihimizin yarısı ihtilal, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerle geçerken, bir o kadar süresi de bunların konuşulması, çağrısı, daveti ve girişimi ile geçmiştir. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan başta olmak üzere gerçekleşmiş ya da gerçekleşmemiş birçok darbeyi yaşayan bu halk, artık darbe istemiyor. Çünkü demokratik sürece ve siyasi işleyişe yapılan müdahalelerin sonunda ülkemiz, temel hak ve özgürlükler, ekonomi, siyaset ve sosyal açıdan geriye giderken, uluslararası demokratik platformlarda da ikinci sınıf ülke muamelesi görmüştür."

Darbe ve ihtilal dönemlerinde en büyük zararı emeği ile geçinenlerin gördüğünü, antidemokratik müdahalelerde çalışanların ekonomik ve sosyal açıdan hak ve iş kayıplarına uğradığını vurgulayan Arslan, "Darbeler sonucunda başta anayasa olmak üzere hayatımıza nüfuz etmiş düzenlemelerin, sivil ve demokratik bir anlayışla yeniden ele alınmasına talep ediyoruz. Hak-İş Konfederasyonu olarak, en büyük beklentimiz, daha demokratik bir Türkiye için yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir. Türkiye demokrasisi, yeni, sivil ve çağdaş bir Anayasa ile sorunların üstesinden daha kolay gelecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 27 Mayıs Askeri Darbesinin 54. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement