27. Vergi Haftası - Son Dakika
Ekonomi

27. Vergi Haftası

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından hafta dolayısıyla düzenlenen törende Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunuldu.

22.02.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından hafta dolayısıyla düzenlenen törende Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede en önemli hususun toplumsal farkındalığın artması olduğunu belirterek "Bunun için Vergi haftalarını bir fırsat bilerek bu farkındalığı arttırmak, vergi bilinci ve ahlakı yüksek bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak tek arzumuzdur" dedi.

Çakan ve beraberindeki heyet daha sonra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ederek, ilin vergi durumu hakkında bilgiler verdi.

Vali Bektaş da yaptığı konuşmada, verginin önemine değindi.

Akhisar

Akhisar ilçesindeki törende Milli Egemenlik Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk kondu.

Çelenk töreni ardından Akhisar Vergi Dairesi müdürü Mustafa Yürekli beraberinde daire personeli ile Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ziyaret etti.

Kaymakam Peker, verginin kalkınmada büyük önem arz ettiğini belirterek "Adil bir vergi dağılımı, bunun yanı sıra vergi bilincinin toplumun bütün kesimleri tarafından etkin bir şekilde anlaşılması, yine bu hafta içerisinde kutlanılacak bir takım etkinliklerde özellikle gelecek nesillere vergi bilincinin iyi bir şekilde öğretilmesi adına bu haftayı kutlayacağız" dedi.

Yürekli ve beraberindeki heyet kutlama programı kapsamında Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile esnaf odalarını ziyaret etti.

Kula

Kula ilçesinde hafta kutlamaları Vergi Dairesi Başkanı Ali Kurtuluş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene Kula Vergi Dairesi Başkanı Ali Kurtuluş, Mal Müdürü Mehmet Bilgin ile ilçedeki mali müşavirler ve kurum çalışanları katıldı.

Törende konuşan Kurtuluş, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla haftanın kutlandığını kaydetti.

Soma

Soma ilçesindeki törende ise Cengiz Topel Meydanında Atatürk Anıtına Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Atmaca tarafından çelenk konuldu.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler katıldı.

Törenin ardından Soma Vergi Dairesinde tebriklerin kabul eden Atmaca, burada yaptığı konuşmada, verginin sağlıklı bir şekilde toplanmasının önemini vurguladı.

Salihli

Salihli ilçesinde Mal Müdürü Ali Osman Bilgili ve Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan Sapan, bir ülkenin ekonomik ve kültürel manada kalkınmışlığının, vatandaşlarının vergi konusundaki hassasiyetinden anlaşılabileceğini söyledi.

Anıtın önündeki tören sonrasında Sapan ve beraberindeki heyet İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 27. Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement