28 Hafız İçin Hafızlık Merasimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

28 Hafız İçin Hafızlık Merasimi Yapıldı

28 Hafız İçin Hafızlık Merasimi Yapıldı

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Tarihi Tepebağ Hafızlık Erkek Kuran Kursu'ndan ve Hacı Cumali Öztürk Hafızlık Erkek Kuran Kursu'ndan toplam 28 genç hafız için hafızlık merasimi yapıldı.

01.06.2013 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Tarihi Tepebağ Hafızlık Erkek Kuran Kursu'ndan ve Hacı Cumali Öztürk Hafızlık Erkek Kuran Kursu'ndan toplam 28 genç hafız için hafızlık merasimi yapıldı.

Sabancı Merkez Cami'sinde yapılan törenin açılış konuşmasını yapan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, "Bugün bizim bayramımızdır. Gecemizi gündüzümüzü vererek Kuran kurslarındaki yavrularımızın bugün semeresini aldığımız gündür. Seyhan Müftülüğü olarak bizim birinci işimiz Kuran kurslarımızın sayısını artırmaktır. Sınıf sayımız 365 olmuştur. Hele hıfzını tamamlamış hafız olmuş şu nur yüzlü yavrularımıza hizmet etmek bizim için şereftir. Seyhan Diyanet Vakfı olarak her birine 500 TL para ile birer tam Cumhuriyet Altını hediye olarak takacağız. Ailelerini ve hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere katılımcıların hepsine ve cemaatimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Vali Coş, ise yaptığı konuşmada "Bugün burada 28 tane hafız yavrumuzun merasiminde olmaktan çok mutluyum, Kuran kurslarına hizmet etmeyi kendisine hedef seçen Seyhan Müftüsü Halil Uzun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Coş, daha sonra tüm öğrencilerin diplomalarını Seyhan Müftülüğü'nün hazırladığı tam altınları ve 500 TL hediyelerini takdim etti.

Sabancı Merkez Cami'nde Cuma namazından sonra yapılan merasime il Müftüsü Arif Gökce, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Osman Ateş, Seyhan Müftüsü Halil Uzun çevre ilçe müftüleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, binlerce erkek ve kadın izleyici katıldı.

Genç bir hafızın okuduğu Kuran-ı Kerimle başlayan program Kuran kursu öğrencilerinin ilahileriyle devam etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 28 Hafız İçin Hafızlık Merasimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement