28 Şubat, 15 Temmuz'un Tarlasıdır" (1) - Son Dakika
Güncel

28 Şubat, 15 Temmuz'un Tarlasıdır" (1)

Kara Kuvvetleri Komutanlığında Öğretmen Kıdemli Yüzbaşı olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde rütbesi piyade ere düşürülüp ordudan ihraç edilen İbrahim Keleş, "28 Şubat, 15 Temmuz'un tarlasıdır.

25.02.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM BAŞER - Kara Kuvvetleri Komutanlığında Öğretmen Kıdemli Yüzbaşı olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde rütbesi piyade ere düşürülüp ordudan ihraç edilen İbrahim Keleş, "28 Şubat, 15 Temmuz'un tarlasıdır. 28 Şubat'ta FETÖ'cüler için çok verimli bir tarla oluşturuldu." dedi.

İbrahim Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıl görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) disiplin ve çalışkanlığı dolayısıyla çok sayıda ödül aldığını ancak 28 Şubat sürecinde bu ödüllerin ihraç edilmesinin önüne geçemediğini söyledi.

TSK'da 90'lı yılların başından itibaren dindar kişilerin sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Keleş, ihraç gerekçeleri oluşturulurken "eşinin başörtülü olması", "namaz kılıp kılmaması", "eğlence gecelerine katılıp katılmaması" gibi kriterlerin göz önünde tutulduğunu kaydetti.

Keleş, o süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı:

"1993 yılında tayin formu doldurmamızı istediler. Daha önce hiç tayin formu doldurtmamışlardı. Form için eşlerimiz ve 12 yaşından büyük çocuklarımız için de fotoğraf istediler. Eşimin başörtülü fotoğrafını verdim. Sonra tayinler geldi. Görev süremin 4 yıl daha olmasına rağmen Gaziantep'e gönderildim. Orada çok uydurma bir kadro olan eğitim subay yardımcılığına görevlendirildim. Beni çağırıp, 'Öğretmen subay olmana rağmen niye kıtaya geldiğini biliyorsun. Eşini uyar. Kıyafetine dikkat etsin.' şeklinde uyardılar. Ben de 'Eşim asker değil. Genel ahlaka aykırı olmamak şartıyla istediğini giymekte özgürdür. Sizin buna müdahale hakkınız yok.' dedim. Sonra da beni ihraç etmekle tehdit ettiler. 'Rızkı veren Allah'tır. Allah başka bir kapı açar.' dedim. Baskılar devam etmeye başladı. Eğlence gecelerine katılmadığım için sıkıntı çıkarmaya başladılar. Bunlara rağmen çok sayıda takdirname aldım. İhraç edilmeyi beklerken, başarılarımdan dolayı sürekli ödüllendiriyorlardı. 1999 Ağustos şurasında yoğun ihraç oldu. Ben de o dönemde ihraç edildim. Beni çağırdılar. Karar tebliğ edildi. Disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç edildim. Ancak bundan 20 gün önce takdir belgesi vermişlerdi. Disiplinsiz adama takdir belgesi verilir mi? Tüm görevlerimi yaptığımı takdir ederken sırf eşimin kıyafeti nedeniyle beni ihraç ettiler."

"Tüm dertleri benim ve eşimin inançlarını yaşamasıydı"

Ayrıca, kendisine özel bir belge de verildiğini aktaran Keleş, "Bunun birinci maddesinde, 'Disiplin ve çalışkanlığınızla bu döneme kadar herkesin takdirini kazanmakla birlikte, eşinizin kıyafeti hakkınızda şüphelere yol açmıştır.' yazıyor. Görevimle alakalı bir sıkıntı yok. 4. maddesinde de 'Tesettür denilen bu acayip kıyafeti taşımakta ısrar ettiği için...' yazıyor. Yani tüm dertleri buydu. Benim ve eşimin inançlarını yaşaması." diye konuştu.

İbrahim Keleş, TSK'da bir günde kapının önüne konulduğunu ve sağlık karnesi, fişi, silah taşıma ruhsatı gibi tüm hak ve kazanımlarının da elinden alındığını dile getirdi.

İhraç edildiğinde 2 çocuğu olduğunu ifade eden Keleş, ihraçtan sonra yerleştiği İstanbul'da iş bulmakta çok zorlandığını, bulduklarından da gelen baskılar sonucu işten çıkarıldığını kaydetti.

"28 Şubat'ta FETÖ'cülere dokunmadılar"

İade-i itibarla Albaylık rütbesine terfi ettirildiğini belirten Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda FETÖ'den tutuklu, fiilen darbeye karışan 159 general var. Bunların sicillerini az çok biliyorum. Semih Terzi, 89 girişlidir. 28 Şubat'ta üsteğmendi. Ben de o dönem yüzbaşıyım. Biz ihraç edilirken onlara kimse dokunmadı. 28 Şubat, 15 Temmuz'un tarlasıdır. 28 Şubat'ta FETÖ'cüler için çok verimli bir tarla oluşturuldu. Onlar, o tarihlerde namazı imaya çevirdiler. Yani gözle namaz kılmak gibi bir tür geliştirdiler. O eğlence gecelerine gittiler. Eşlerinin başlarını açtırdılar. 'Bizim dediğimizi yapıyorlar.' diye onlara dokunmadılar. Biz ortada kaldık. Bizi yemeye karar verenler, bunlar üzerinden şöyle bir gerekçe oluşturdu. 'Eğer mesele dindarlıksa bakın onlar da dindar ancak onlar başlarını açtırdılar ama siz açtırmadınız. Siz radikalsiniz.' demeye başladılar. Bizi ihraç edenler, farkında olmadan o FETÖ'cülere o kadar uygun bir ortam oluşturdular ki sonrasını zaten gördük."

28 Şubat, 15 Temmuz\'un Tarlasıdır" (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat, 15 Temmuz'un Tarlasıdır' (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement