28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Sanıklardan emekli Albay Ruşen Bozkurt: "Sayın Erbakan rahmetli olmuş, Deniz Kuvvetleri Komutanı rahmetli, tankları yürüttüğü iddia edilen rahmetli, 13 14 kişi rahmetli, binbaşı Ruşen Bozkurt'ta...

06.11.2013 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından emekli Albay Ruşen Bozkurt, "Sayın Erbakan rahmetli olmuş, Deniz Kuvvetleri Komutanı rahmetli, tankları yürüttüğü iddia edilen rahmetli, 13-14 kişi kişi rahmetli, binbaşı Ruşen Bozkurt'tan bunun hesabı soruluyor" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bugün, 28 Şubat döneminde Genelkurmay Harekat Başkanlığı İç Güvenlik Harekat Dairesi Plan Şubesinde görev yapan emekli Albay Ruşen Bozkurt'un, daha önce avukatı hazır bulunmadığı için gerçekleştirilemeyen çapraz sorgusu yapıldı.

Bozkurt, sanık avukatlarından Levent Koçer'in, "sanıklardan Faruk Alpaydın'ın, Mart 1997'den itibaren İç Güvenlik Dairesinde olup olmadığına" ilişkin sorusuna, "Faruk Alpaydın'ın, Mart 1997'de kursa gittiğini biliyorum" karşılığını verdi.

Bir başka soruyu yanıtlarken, müşteki avukatlarından İsmail Aydos'un, daha önce "Milli Gençlik Vakfına (MGV) yapılan zulümden bahsettiğini" belirten Bozkurt, bu konuların MİT'in, Milli Güvenlik Kuruluna (MGK) takdiminde de yer aldığını söyledi.

Bozkurt, "BÇG kapsamında yapıldığı iddia edilen, 4-5 subayın komuta katını bilgilendirme amacı taşıyan" işlemlerinin olduğundan büyük gösterildiğini ifade ederek, "aktörlerini cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların, MGK'da koltuğu bulunanların, MİT müsteşarının, Emniyet Genel Müdürünün olduğu bir olayın, o dönemde binbaşı olan kendisine sorulduğunu" kaydetti.

"İnanın kanımıza dokunuyor. Bir şey yapmış olalım da, yaptık diyelim" ifadesini kullanan Bozkurt, 19 aydır tutuklu olarak mağduriyet çektiğini anlattı.

-"3 sivil memur, 2 teğmen hükümeti devirdiyse..."

Bozkurt, kendisine yöneltilen bazı soruların muhatabının BÇG'de subay seviyesinde çalışanlar olamayacağını söyleyerek, "Eğer 3 sivil memur, 2 teğmen hükümeti devirdiyse, zaten o hükümetin olmaması gerekir" dedi.

Müşteki avukatlarından Aydos'un "Sizce, irticai kadrolaşma nedeniyle BÇG yapması gereken şeyi mi yapmıştır?" sorusunu yanıtlamayan Bozkurt, müşteki avukatlarından Emrullah Beytar'ın, "Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, bir söyleşide, 28 Şubat'taki MGK kararının daha önce taslak halinde hazırlandığını, MGK'dan sonra da düzelterek imzaya açtıklarını söylüyor. Siz katkıda bulundunuz mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Sayın Erbakan rahmetli olmuş, Deniz Kuvvetleri Komutanı rahmetli, tankları yürüttüğü iddia edilen rahmetli, 13-14 kişi rahmetli, binbaşı Ruşen Bozkurt'tan bunun hesabı soruluyor. Ben size diyorum ki, Ruşen Bozkurt olarak Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın yaptığı konuşmanın hesabını nasıl verelim?"

Bir başka soruyu yanıtlarken, yaptıkları faaliyetlerin, kendilerine ulaşan bilgileri Genelkurmay Başkanı'na arz etmek olduğunu söyleyen Bozkurt, bunun dışında icrai hiçbir faaliyet içinde bulunmadığını dile getirdi.

Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı, "Yaptığınızı, evrak memurluğu gibi anladım. Öyle mi?" sorusuna Bozkurt, "Ana hatlarıyla öyle" karşılığını verdi.

Duruşmada daha sonra sanıklardan Ünal Akbulut'un savunmasına başlandı. Akbulut, bir süre savunma yaptıktan sonra duruşmaya öğle arası verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement