"Askerlerin Yargılanmasını Anlayamıyorum" - Son Dakika
Güncel

"Askerlerin Yargılanmasını Anlayamıyorum"

"Askerlerin Yargılanmasını Anlayamıyorum"

28 Şubat Davası sanığı emekli Tuğamiral Sümer'in avukatı Erol Aras, "28 Şubat dönemiyle ilgili askerlerin yargılanmasını anlayamıyorum." dedi.

06.12.2013 12:52  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası sanığı emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer'in avukatı Erol Aras, "28 Şubat dönemiyle ilgili askerlerin yargılanmasını anlayamıyorum. Darbe geleneğini tarihe gömecek şekilde, anayasal çerçevede sorunun çözülebileceğini göstermişlerdir" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar ve avukatları, savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Savunmasını tamamlayan Sümer'in avukatı Aras, bir gazetede yayımlanan 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararına atıfta bulunarak, bu kararların, iddianamedeki iddiaları ortadan kaldırdığını savundu.

Müvekkilin, Batı Çalışma Grubu (BÇG) belgelerinde ve birimlerinde yer almadığını savunan Aras, 1997'de MGK'nın irtica ile terörü aynı derecede tehdit olarak gördüğünü ve çeşitli önlemler aldığını anlattı.

Brifinglerin darbelerin engellenmesi için, bilgilendirme amaçlı yapıldığını iddia eden Aras, "28 Şubat dönemiyle ilgili askerlerin yargılanmasını anlayamıyorum. Darbe geleneğini tarihe gömecek şekilde, anayasal çerçevede sorunun çözülebileceğini göstermişlerdir. O kişileri, tarihin, takdirle anacağından şüphem yok" dedi.

İddianamade, müvekkilinin verdiği iddia edilen brifinglere ait belgelerin sahte olduğunu savunan Aras, müvekkilinin beraatını ve duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

-"Takdirlerin dahi hesabı soruldu"

Sanık emekli Albay Oğuz Kalelioğlu'nun avukatı Ali Mehmet Kocaoğlu da müvekkilinin görev aldığı Psikolojik Harekat Dairesinin, BÇG ve faaliyetleriyle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

BÇG'nin bir suç örgütü olmadığını, yasal olarak kurulduğunu savunan Kocaoğlu, "BÇG, emir komuta zinciri içinde kalarak, Başbakanlığa da bilgi gönderen bir çalışma grubudur. BÇG'yi, hükümeti devirecek kadar güçlü, herkesi fişleyen, Ali kıran, baş kesen bir kuruluş gibi gösterilmesi asla doğru değildir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 28 Şubat iddianamesini eleştiren Kocaoğlu, "Deliller toplanmamış, sanıkların sadece aleyhine olan hususlar ortaya konulmuştur. Sanıkların aldığı takdirnamelerin dahi hesabı sorulmuştur" iddiasında bulundu.

Askerlerin, terörist gibi yargılanmasının vicdanları yaraladığını ifade eden Kocaoğlu, "Bu insanların hiçbiri silah kullanmadı, dağa çıkmadı, anaları, bacıları göz yaşlarına boğmadı, kırmızı bültenle aranmadı" diye konuştu.

Yok hükmünde olan iddianame nedeniyle davanın düşmesini isteyen Kocaoğlu, aksi takdirde, sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşmaya, ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Askerlerin Yargılanmasını Anlayamıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement