28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Emekli Albay Yakışkan: "Üst düzey toplantılarda yapılan takdimlerin hazırlanmasıyla ilgili takdir belgesi verildi.

11.12.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası sanığı emekli Albay Yahya Kemal Yakışkan, kendisine üst düzey toplantılarda yapılan takdimlerin hazırlanmasıyla ilgili takdir belgesi verildiğini belirterek, "Komutanların, sunumlarında ihtiyacı olan verileri toparlıyordum" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapmaya devam ediyor.

28 Şubat döneminde, İç Güvenlik Harekat Daire Başkanlığına bağlı Veri Toplama ve Analiz Şubesinde görevli olduğunu belirten Yalçın, BÇG'nin faaliyet gösterdiği yerle, kendi görev yaptığı  alan arasında sadece bir duvarın bulunduğunu söyledi.

Savcılıkta ifade veren hiç kimsenin, ismini BÇG'de çalışınlar arasında beyan etmediğini dile getiren Yakışkan, BÇG'de, veri ve istatistik grubunun teşkil edilmediğini savundu.

İddianamede delil olarak yer alan belgelerde, hatalar olduğunu savunan Yakışkan, "BÇG'de görevlendirildiğime dair hiçbir bilgi yok. BÇG'nin hiçbir çalışmasına katılmadım. Hiçbir belge, yazı, sunum, evrak ya da çizelge tarafımdan hazırlanmadı" dedi.

İddia makamının, kaynağı belli olmayan bir CD'yi ve terörle mücadelede aldığı takdir belgelerini delil göstererek, hakkında dava açtığını ifade eden Yakışkan, "Benimle ilgili hiçbir delil yok. 30 yılı aşkın emek verdiğim mesleğimde, adım lekelendi. Ben görev yaptığım kadroya kendim gelmedim, çalıştığım kurum atadı. O dönemde, orada görev yapan herkes bu davanın sanığı. Herkese sormak istiyorum; ben ne yaptım" ifadelerini kullandı.

-"BÇG'ye program geliştirilmedi"

Savunmasını tamamlamasının ardından Yakışkan'ın sorgusuna geçildi.

Müşteki avukatı Yılmaz Bölükbaşı'nın, "Terörle mücadele konusunda size neden takdir belgesi verildi" sorusuna, Yakışkan, "Üst düzey toplantılarda yapılan takdimlerin hazırlanmasıyla ilgili takdir belgesi verildi. Komutanların, sunumlarında ihtiyacı olan verileri toparlıyordum" cevabını verdi.

Müşteki avukatı Cüneyt Toraman'ın, "Siz bilgisayarların işletim sistemiyle ilgili denetim görevi yaptığınızı söylediniz. Bunun için neden üst düzey görevli tayin edilsin? Siz, program yaparak BÇG'ye yardım ettiniz mi" sorusuna, Yakışkan, "Hiçbir program geliştirilmedi" yanıtını verdi.

Müşteki avukatı Hüsnü Tuna'nın, "İrticai kadroların istatistiki bilgileri var. Bunlar sizin veri toplama bölümünüzden geçmiş olabilir mi" sorusuna, Yakışkan, "Beyanımda, ne söylediysem o. Onun dışında bir şey söylemek istemiyorum" karşılığını verdi.

-"Bir tane kartım vardı"

Müşteki avukatı Namık Kemal Urhan'ın, "BÇG ile ilgili belgelerde neden isminiz var" sorusu üzerine, Yakışkan, "Benim ne telefon rehberinde ne de belgelerde ismim yok. Giriş yetkisiyle ilgili bir tane kartım vardı, başka bir kart verilmedi. 1995'te geldim verdiler o kartı, sonra da 1998'de teslim ettim" dedi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "İddianamede yer alan belgelere göre, BÇG'deki çalışmalarınızdan dolayı takdir belgesi almışsınız. Siz, 'BÇG ile ilgim yok' dediniz. Genelkurmay Başkanlığı gibi kurumsallaşmış bir yapının içinde bu durum normal mi? Ayrıca BÇG'nin üstünde bir kurul var mı" sorusuna Yakışkan, "Ben ne olduğunu söyledim, bunun dışındakileri bilmiyorum" yanıtını verdi.

Yakışkan'ın avukatı Yasin Tekakça da müvekkilinin aldığı takdirlerin BÇG ile ilgili olmadığını savunarak, beraat talebinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement