Orgeneral Karadayı'nın Yargılanmasına Yarın Devam Edilecek - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Karadayı'nın Yargılanmasına Yarın Devam Edilecek

Orgeneral Karadayı\'nın Yargılanmasına Yarın Devam Edilecek

28 Şubat davasına, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Karadayı'nın avukatı Erol Aras'ın savunmasının yarıda kalması nedeniyle yarın devam edilecek.

16.12.2013 18:40  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – 28 Şubat davasına, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın avukatı Erol Aras'ın savunmasının yarıda kalması nedeniyle yarın devam edilecek.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 49'uncu duruşmasında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye ve düşürmeye iştirak" suçundan yargılanan 28 Şubat davasının bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve 102 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davanın öğleden sonraki duruşmasında Karadayı'nın avukatı Erol Aras iddianamelerle ilgili olarak savunma yaptı. Batı çalışma grubu hakkında yöneltilen sorular üzerine Karadayı şunları dedi:

"Batı çalışma grubu hakkında detaylı bir bilgi verilmedi. Çalışma arkadaşlarımın hepsiyle aram iyiydi. Hizmet esnasında benim hatırlamadığım şeyin neden sürekli ısrarla üzerinde duruluyor. Bütün arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Ben 82 yaşındayım. Detayları nasıl hatırlayabilirim. Öyle sorular soruyorsunuz ki 17 yıl önce akşam yemeğinde ne yedin der gibi."

Silah arkadaşlarınız tutuklanırken siz neden beklediniz sorusu üzerine Karadayı, "Ben beklemedim. Müracaat ettim savcılar bekletti" cevabını verdi.

Ali Can Türk'ün, Karadayı'ya yönelttiği, "Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın bilginiz dışında ayrı bir yapılanmaya gidebilir miydi?" sorusu üzerine ise Karadayı şöyle karşılık verdi:

"Benim imzam olmadan ordu komutanına yazı yazamazlar. Yetki ihlali olmuştur. Üzerinde durmadık."

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, Aras'ın savunmasının bitmemesi üzerine savunmanın yarın devam etmesi kararı aldı ve duruşma yarın saat 10.00'a ertelendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orgeneral Karadayı'nın Yargılanmasına Yarın Devam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement