28 Şubat Davası Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası Devam Ediyor

28 Şubat Davası Devam Ediyor

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak’ suçundan yargılandığı davanın 67’nci duruşması Ankara Adliyesi’nde görülmeye devam ediliyor.

27.10.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan yargılandığı davanın 67'nci duruşması Ankara Adliyesi'nde görülmeye devam ediliyor.

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya sanık Emekli Korgeneral Doğan Temel ve Sedat Arıtürk telekonferans sistemi ile katıldı. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan savunması alınan sanık Doğan Temel, iddianamede yer alan 7 Nisan ve 2 Temmuz 1997 tarihlerinde yapılan toplantılara katıldığına yönelik olarak, bu tarihlerde yapılan toplantılara katılmadığını ve görev için Bosna Hersek'te olduğunu belirtti. İddianamede yer alan toplantılara katılmadığını ve bilgi sahibi olmadığını kaydeden Temel, "Benim için en ağır suçlama darbe ile suçlanmaktır. Daha 15 yaşındayken 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin getirdiği acıyı gördüm. Rahmetli babam binbaşılıktan yarbaylığa terfi beklerken ordudan ihraç edildi. Askeri darbelerin bu ülkeye ve bizlere nelere mal olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Arz ettiğim nedenlerle beraatımı istiyorum" dedi.

Temel'in ifadesinin alınması sırasında SEGBİS'te yaşanan sorunlar nedeniyle zaman zaman sesin az gelmesinden dolayı Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar, Temel'e şu uyarılarda bulundu:

"Lütfen tane tane konuşun ve savunmanızı öyle gerçekleştirin. Sesiniz çok kısık geliyor ve kafanızı öne eğerek değil, ağız yapınız mikrofona gelecek şekilde konuşun. Bu şekilde devam ederseniz sizi buraya getirmek zorunda kalırım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement