28 Şubat Davası'na Yarın Devam Edilecek - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası'na Yarın Devam Edilecek

28 Şubat Davası\'na Yarın Devam Edilecek

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davaya, yarın devam edilecek    Emekli Orgeneral Karadayı'nın avukatı Aras:  "Sağlık sorunları devam eden müvekkilimin, savunma yapacağı tari...

24.11.2013 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET TOSUN - 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanmalarına yarın saat 10.00'da devam edilecek.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapacak.

Duruşmalarda şimdiye kadar, emekli Orgeneral Çevik Bir, Çetin Doğan, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Fevzi Türkeri ve Hikmet Köksal, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Koramiral Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral Vural Avar, Çetin Saner, Köksal Karabay ve Tevfik Özkılıç, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Kenan Deniz, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Refik Zeytinci, emekli Albay Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt ve Cengiz Çetinkaya savunma yaptı.

Yarınki duruşmaya dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, katılamayacak.

Karadayı'nın avukatı Erol Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastası müvekkilinin radyoterapi gördüğünü, bunun etkilerinin ağır olduğunu belirterek, "Niyetimiz, 27 Kasım çarşamba günü mahkemede hazır olmaktı. Ancak sağlık sorunları devam eden müvekkilimin, savunma yapacağı tarihi netleştiremedik. En kısa zamanda mahkemede hazır etmeye çalışacağız" dedi.

Müvekkilinin savunmasını hazırlamaya devam ettiklerini, son düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Aras, Karadayı'nın savunmasını yaptıktan sonra duruşmalara katılmayacağını kaydetti.

-5 tutuklu sanık kaldı

Mahkeme, iddianameyi kabul edip, tensip zaptını hazırladığı 14 Haziran 2013'ten bu yana 76 tutuklu sanıktan, 71'ini tahliye etti.

Davada, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in tutukluluk hali devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası'na Yarın Devam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu
    09:28 Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu

    Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda mart ayında 29 bin 680 yolcu ağırlandı. Ayrıca, 255 uçak iniş-kalkışı gerçekleştirildi ve 207 ton kargo, posta ve bagaj yük trafiği oldu. Ocak-mart aylarında ise toplamda 90 bin 813 yolcu, 720 uçak trafiği ve 698 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor
    09:27 Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği Çukurova'da, kömür üreticileri haftalar süren mesailerini sürdürerek ekonomiye katkı sağlıyor. Mangal kömürü üretimi zorlu bir mesai gerektirirken, fiyatlar ise sabit kalmaktadır.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği bu bölge, zeminin sağlam olması nedeniyle ilgi çekiyor. Şehir merkezindeki birçok iş yeri deprem sonrası bu alana taşındı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte daha fazla faaliyetin olacağına inanıyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrası ameliyatlarının ardından saçlarını boyattı
    09:20 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrası ameliyatlarının ardından saçlarını boyattı

    31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37.77 oy oranına ulaşarak 1. parti olan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası iki ameliyat geçirdi. Ses tellerinden ve gözlerinden ameliyat geçirip yıllardır taktığı gözlüklerinden kurtulan Özel'in bu kez de saçlarını boyattığı görüldü.


Advertisement