28 Şubat Davasında Tutuklu Generallerin Eşlerinden Aym'ye Çağrı: "Haklı Olduğumuza Dair Kararı Vermesini Bekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davasında Tutuklu Generallerin Eşlerinden Aym'ye Çağrı: "Haklı Olduğumuza Dair Kararı Vermesini Bekliyoruz"

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Sami Menteş, Ankara’da kitap imza gününde 28 Şubat davasında tutuklanan emekli generallerin yakınlarıyla bir araya geldi. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın eşi Reyhan Özkasnak da Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını anımsatarak, “Anayasa Mahkemesi’nin dosyayı ele alıp hukuk çerçevesinde haklı olduğumuza dair kararı vermesini bekliyoruz” dedi. Terkoğlu da "Bu davada yaşanan hukuksuzluklar, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalardan çok da farklı değil. Savcıları aynı, hakimleri aynı, bilirkişileri aynı, ihbarcıları aynı" diye konuştu.

24.04.2022 13:24  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Sami Menteş, Ankara'da kitap imza gününde 28 Şubat davasında tutuklanan emekli generallerin yakınlarıyla bir araya geldi. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın eşi Reyhan Özkasnak da Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını anımsatarak, "Anayasa Mahkemesi'nin dosyayı ele alıp hukuk çerçevesinde haklı olduğumuza dair kararı vermesini bekliyoruz" dedi. Terkoğlu da "Bu davada yaşanan hukuksuzluklar, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalardan çok da farklı değil. Savcıları aynı, hakimleri aynı, bilirkişileri aynı, ihbarcıları aynı" diye konuştu.

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Sami Menteş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Kırmızı Kedi Ankara Kızılay mağazasında okurlarıyla buluştu. Terkoğlu ve Menteş, 28 Şubat döneminde yaşanılanlar ve dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından açılan 28 Şubat davasında neler olduğunu anlattıkları " Çetin Doğan'ın gözünden 28 Şubat - Size Yalan Söylediler" kitabını okurlar için imzaladı.

İmza gününe 28 Şubat davasında tutuklu bulunan generallerin yakınları da katıldı. Dava kapsamında tutuklanan emekli Korgeneral Vural Avar'ın eşi Tuna Avar, cezaevine gönderdiği mektubun geri yollandığını anlattı. Avar, davadaki sanık komutanların rütbelerinin sökülmesi nedeniyle "korgeneral" ibaresinin mektuba yazılmasının kabul edilmediğini ve mektubun kendisine geri gönderildiğini açıkladı.

"ONU ORADA BIRAKMAK, BÖYLE BİR EL SALLAYIŞI VAR ARKAMIZDAN ONU GÖRMEK…"

Eşiyle sınıf arkadaşı olduğunu anlatan Avar, şunları söyledi:

"Biz büyük bir aşkla evlenmiştik, herkes eşini sever ama benim çocuğum yok. O benim çocuğum, eşim, sevgilim, her şeyim. Görmeye gitmeden önce uykusuzluk başlıyor, gerginlik başlıyor… Bir otobüslere binişimiz var, 83 yaşındayım çıkamıyorum basamakları. Bitiriyoruz ziyaretimizi, geliyoruz, geldikten sonra yorgun ve bitik bir halde oluyoruz. Onu orada bırakmak, böyle bir el sallayışı var arkamızdan onu görmek, cama elini dayayışı var… Geçen gün açık görüş vardı, maskesini indirip öptüm onu. Herkesin desteğine, dualarına ihtiyacımız var, çok yalnız kaldık. İnşallah en kısa zamanda çıkacaklar."

AYM'YE ÇAĞRI YAPTI

Emekli Tümgeneraller Cevat Temel Özkaynak'ın eşi Sumru Özkaynak, sürecin anlatılamayacak kadar stresli ve sıkıntılı olduğunu söyledi. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın eşi Reyhan Özkasnak da Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını anımsatarak, Yüksek Mahkeme'ye çağrıda bulundu. Özkasnak, "Adaletin bir an evvel tecelli etmesini, Anayasa Mahkemesi'nin dosyayı ele alıp hukuk çerçevesinde haklı olduğumuza dair kararı vermesini bekliyoruz" dedi.

Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in eşi, davanın siyasi olduğuna dikkat çekti. Türker açıklamasında "Çok büyük üzüntü içerisindeyiz ama bunları atlatacağız. Her şerrin bir hayrı vardır" diye konuştu.

Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç'ın eşi Saadet Kılınç ise "Ömrümüz doğularda geçti, o zaman da eşimize hasrettik, şimdi de hasretiz. Onları cezaevinde görmek bizi çok üzüyor. Anayasa Mahkemesi'ni bu konuyu ele alıp çabucak sonuçlandırmasını istiyoruz" dedi.

"28 ŞUBAT'IN ERGENEKON VE BALYOZ KUMPASINDAN FARKI YOK"

Etkinlikte konuşan Barış Terkoğlu, 28 Şubat davasının Ergenekon, Balyoz gibi kumpas bir dava olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bugün sadece kitabın yazarları okuyucuyla buluşmadı. Aynı zamanda kitabın kahramanları da okuyucuyla buluştu. Çünkü bu kitap 28 Şubat davasında yaşanmış hukuksuzlukları anlatıyor. Türkiye yıllardır 28 Şubat gündemini konuşuyor. Ancak 28 Şubat davası Türkiye'nin son on yılına damga vurdu. Bu davada yaşanan hukuksuzluklar, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalardan çok da farklı değil. Savcıları aynı, hakimleri aynı, bilirkişileri aynı, ihbarcıları aynı… Aslında aynı kurgunun başka bir isim altında ortaya çıktığını görüyoruz. Biz bu kitapta kendimize yazar değil hazırlayıcılar dedik. Çünkü bu kitap içerisinde en ağır yükü taşıyan 14 komutan var, şu an cezaevindeler, torun büyütecek yaşlarını cezaevinde karşılıyorlar."

28 Şubat Davasında Tutuklu Generallerin Eşlerinden Aym\'ye Çağrı: "Haklı Olduğumuza Dair Kararı Vermesini Bekliyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davasında Tutuklu Generallerin Eşlerinden Aym'ye Çağrı: 'Haklı Olduğumuza Dair Kararı Vermesini Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.


Advertisement