28 Şubat'ın 18'inci Yılı - Son Dakika
Yerel

28 Şubat'ın 18'inci Yılı

ZONGULDAK (AA) – Ereğli ilçesinde çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri, 28 Şubat'ın 18'inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

28.02.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK (AA) – Ereğli ilçesinde çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri, 28 Şubat'ın 18'inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Devrim Bulvarı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Duvarcı, Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de 28 Şubat sürecinde ızdırap çektiklerini belirtti.

Kolluk kuvvetlerinin panzerlerle imam hatipli öğrencileri kovaladığını, başörtülü ve sakallı öğrencilerin üniversitelere alınmadığını vurgulayan Duvarcı, şunları söyledi:

"28 Şubat ve diğer tüm darbelerde bir takım maskelerin arkasına saklanan kalpleri mühürlenmiş bu zihniyet, bugün de sokak olaylarıyla esnafı kan ağlatan, emekçiyi zor duruma düşüren, meydanları fikri mücadeleye değil de savaş alanına çeviren maskeli vandalların savunmak uğruna kılıktan kılığa girmektedirler. 28 şubatların ve o kafaların irili ufaklı tüm planlarının deşifresi, bu milletin milli manevi birlikteliğinde saklıdır."

Özgür-Der Ereğli Temsilciliği üyesi Davut Çelik ise 18 yıl önce 28 Şubat tarihinde zorbalık ve zulüm yapıldığını kaydederek, İslami kimlik ve taleplere duydukları kini ve öfkeyi dışa vuran kadroların, halkı korkutma, sindirme ve yönlendirme hesaplarının bir kez daha iflas ettiğini dile getirdi.

Çelik, 28 Şubat sürecindeki mağduriyetleri hala süren kişiler için yeniden yargılama yolunun açılmasını talep eden Çelik, "Bu sürecin daha fazla haksızlık ve zulme sebep olmaması için de 28 Şubat darbe süreci mağdurlarının acilen tahliye edilmelerinin, hukukun ve adaletin gereği olduğunun altını çiziyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28 Şubat'ın 18'inci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement