28 Şubat'ın 18. Yılı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ın 18. Yılı

EDİRNE (AA) - "Gençlik 28 Şubat günü sabah namazında buluşuyor" programı kapsamında gençler, sabah namazında Eski Camii'de buluştu.

28.02.2015 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE  (AA) - "Gençlik 28 Şubat günü sabah namazında buluşuyor" programı kapsamında gençler, sabah namazında Eski Camii'de buluştu.

Sosyal medyadan yapılan çağrılarla toplanan gençler, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından cemaatle sabah namazı kıldı.

Gençler namazın ardından cami önünde toplandı.

Edirne Ortak Akıl ve Düşünce Derneği BaşkanI Veysel Güner, burada yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat "darbesinin" Müslümanların inancına yönelik yapılan "faşist" bir darbe olduğunu ileri sürdü.

Güner, şunları kaydetti:

"Müslüman halkımızın açtığı imam hatip okullarının kapılarına zincir vurulmuş, halkın oylarıyla gelen bir parti eften püften bahanelerle kapatılmış, başörtüsü başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce Müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeniyle işkence yapılmıştır. Bir tarafında paşaların, diğer tarafında medya ve iş çevrelerinin olduğu bu faşist saldırıya karşı kimileri teslim bayrağı çekerek darbecilerle iş birliği yaparken, onur ve izzet sahibi insanlar ise direnişi seçmişlerdir.

Biz de gençlik olarak bugün burada yeni 28 Şubatlar yaşanmasın, kimse artık bu ülkede darbeleri, baskı dönemlerini aklından bile geçirmesin diye toplandık. Bugün burada 28 Şubat'tan kalan bütün izlerle, zulümlerle tamamen hesaplaşılsın, 28 Şubat nedeniyle başta cezaevleri olmak üzere bir çok yerde devam eden mağduriyetler giderilsin talebimizi seslendirmek için bir araya geldik. Yetkililere, ülkemizi yönetenlere bu sesi duymaları, 28 Şubat nedeniyle devam eden mağduriyetleri gidermeleri çağrısı yapıyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ın 18. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement