28 Şubat'ın 21. Yılı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ın 21. Yılı

Edirne'de, 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından "28 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türkiye'nin İstikbal ve İstiklal Mücadelesi" konferansı düzenlendi.

28.02.2018 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından " 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türkiye'nin İstikbal ve İstiklal Mücadelesi" konferansı düzenlendi.

Yazar Yusuf Kaplan, Halk Eğitim Merkezi'ndeki Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen konferansta, Türkiye'deki vatandaşlarının ülkesinden kolay vazgeçmeyeceğini söyledi.

Türklerin bin yıldır aynı topraklarda yaşadığını anlatan Kaplan, "Bizi bu ülkeden kimse söküp alamaz. Boşuna darbe yapılmıyor. Darbe üzerine darbe, darbe üzerine darbe. İki asırdır darbe üzerine darbe yiyoruz, sadece cumhuriyet tarihinde değil. Bizi durdurdukları için onlar geldiler ve bütün Osmanlı coğrafyasına üşüştüler, yerleştiler. Paramparça ettiler ve yerleştiler. Ama biz teslim bayrağını çekmedik." diye konuştu.

Kaplan, Türkiye'nin varlık nedeninin İslam olduğunu, İslam'ın yitirildiğinde her şeyin yitirileceğini dile getirdi.

15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner de tarih boyunca Türkiye'ye içten yada dış destekli darbeler yapıldığını ifade etti.

Güner, darbe girişimleri ile bazı oligarşik çevrelerin halkı maddi ve manevi yıprattığını kaydetti.

Konferansa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ın 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement