28 Şubat Mağdurlarına Müjdeli Haber - Son Dakika
Yerel

28 Şubat Mağdurlarına Müjdeli Haber

28 Şubat Mağdurlarına Müjdeli Haber

Meclis'e sevk edilen torba kanun tasarısıyla, 28 Şubat döneminde memuriyetle ilişiği kesilen kamu görevlilerine yeniden başvuru hakkı getiriliyor.

06.06.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat döneminde memuriyetten atılanların sigorta primleri, sigortalılık süreleri ve memuriyet hizmet sürelerine ilişkin kayıpları gideriliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, 'Açıkta Geçen Sürelerin Memuriyete Sayılması' ve 'Borçlanma Yoluyla Ödenen Tutarların iadesi konularının sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi.

Coşkun açıklamasında, "Eğitim-Bir-Sen olarak, 28 Şubat döneminin hukuk ve kanun tanımaz ortamında memuriyetlerine son verilenlerin; Açıkta geçen sürelerine dair SGK primlerinin devletçe karşılanması, Daha önce bu hususta çıkarılan torba kanun hükümlerinden başvuru süresini geçirdiği için faydalanamayanlara yeniden başvuru hakkı verilmesi, Söz konusu sürelere ilişkin primlerini daha önce borçlanmış olanların ödedikleri primlerin iadesi, Açıkta geçen sürelerinin memuriyet hizmetlerine sayılması, noktasındaki taleplerimiz, ısrarlı takiplerimiz neticesi meyvesini veriyor" dedi.

BORÇLANMA YOLUYLA ÖDENEN TUTARLARIN İADESİ

Coşkun ayrıca 2008 yılında çıkarılan düzenleme gereği 23.04.1999-14.02.2005 tarihleri arasında memuriyetleri sona erenlerden 5525 sayılı Kanun uyarınca haklarında verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçları ile ortadan kaldırılanlara yönelik açıkta geçen sürelerdeki SGK primleri yönünden borçlanma hakkını kullanmış olanların da düzenlemeye tabi tutulacaklarını belirtti.

Coşkun, "Tasarıya göre, açıkta geçen sürelere ilişkin SGK primlerini borçlanmak suretiyle borcun tamamını veya bir kısmını ödeyenlerin, ödemelerinin iadesini istemeleri halinde, ödemiş oldukları tutarlar, emeklilik keseneği ve kurum karşılıklarının halen veya en son çalıştıkları kamu kurumunca SGK'ya ödenmesini müteakiben kendilerine iade edilecektir" diye konuştu.

AÇIKTA GEÇEN SÜRELERİN MEMURİYETE SAYILMASI

Coşkun son olarak yine söz konusu kişilerin, borçlanma suretiyle prim ödedikleri sürelerin, halen veya en son çalıştıkları kurumlarınca SGK primleri ödenmiş sürelerinin ve açıkta geçen sürelerindeki (SSK, Bağ-Kur gibi) diğer sigortalılık türlerinde geçirilen sürelerinin tamamının memuriyette geçmiş gibi kabul edileceğini ve kazanılmış hak aylıklarının tespitinde değerlendirileceğini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 28 Şubat Mağdurlarına Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement