28 Şubat'ta 5 Tutuklama İstemi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ta 5 Tutuklama İstemi

28 Şubat\'ta 5 Tutuklama İstemi

Savcı, aralarında eski Kara Kuvvetleri Komutanı ile eski Genelkurmay 2. Başkanı için tutuklama talep etti.

27.02.2013 18:17  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Soruşturması kapsamında bugün ifadeleri alınan 5 zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, emekli Tümgeneraller Mehmet Başpınar ve Yücel Özsır ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın savcılık ifadeleri sona erdi.

Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlıların tamamını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

10 SORU SORULDU

Bu arada, emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na, 4 Şubat 1997'de tankların Sincan'dan geçişiyle ilgili 10 soru sorulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, o dönemde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı olan Ceylanoğlu'na Sincan'dan tankların geçmesiyle ilgili sorular yöneltti. Ceylanoğlu, tankların yürütüldüğü tarihte izinli olduğunu söyledi ve olayı duyduktan sonra, öğle saatlerinde birliğe gittiğini savundu.

Ceylanoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken, tankların geçişi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile üç kişinin emrinin gerektiğini açıkladı.

SİNCAN'DA TANKLARI YÜRÜTMÜŞTÜ

68 yaşındaki emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu. Daha sonra, 2011 yılında sürpriz şekilde emekliliğini talep eden Ceylanoğlu yaptığı veda konuşmasında, "Görev yaptığı süre içerisinde TSK ve onun ayrılmaz parçası olan Türk Kara Kuvvetleri'ne karşı maksatlı ve insafsız olarak başlatılan karalama kampanyası yürütülmeye devam edilmiştir. Bu kirli ve mesnetsiz kampanyalar asıl görevi güvenlik üretmek olan Kara Kuvvetleri personelinin moralini bozamayacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Ceylanoğlu sözlerini, "Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Kara Kuvvetleri'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağına, gücünü yüce Türk ulusunun kendisine olan güveninden alan Türk Kara Kuvvetleri'nin, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yurdun dört bir yanında ve dünyanın farklı köşelerinde kendisine verilen her türlü görevi üstün bir disiplin anlayışıyla yerine getireceğine olan inancımı yinelerken, Türk Kara Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarına aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum" diyerek bitirmişti.

HAYRÜNNİSA GÜL İLE TOKALAŞMAMIŞTI

2012 Ağustosu'nda yaş haddinden emekliye ayrılan Aslan Güner ise en son Harp Akademileri Komutanıydı.

Aslan Güner, 19 Eylül 2007'de Garnizon Komutanı olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı'nı karşıladığı sırada Hayrünnisa Gül ile tokalaşmadığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti.

İfade veren ve dikkat çeken diğer askerler arasında; Emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar, Emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve Muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya da bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ta 5 Tutuklama İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement