28 Şubat'tan 15 Temmuz'a" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'tan 15 Temmuz'a" Sempozyumu

28 Şubat\'tan 15 Temmuz\'a" Sempozyumu

Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, "28 Şubat, inanç ve değer olarak bizimle aynı şeyleri hissetmeyen, aklını batıl olana kiralamış insanların kar hırsıyla ve yabancıların emrine uyarak bize yaşattıkları ve bin yıl süreceğini söyledikleri ama birkaç yıl içinde yok olan karabasan gibi bir süreçti.

01.03.2017 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, " 28 Şubat, inanç ve değer olarak bizimle aynı şeyleri hissetmeyen, aklını batıl olana kiralamış insanların kar hırsıyla ve yabancıların emrine uyarak bize yaşattıkları ve bin yıl süreceğini söyledikleri ama birkaç yıl içinde yok olan karabasan gibi bir süreçti. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamak durumunda kalmayız." dedi.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteci-yazar Ahmet Kekeç'in yaptığı "28 Şubat'tan 15 Temmuz'a" başlıklı sempozyumun konuğu Ekrem Kızıltaş oldu.

Kekeç, 28 Şubat'ın, çok önemli bir tarih ve kırılma noktası olduğunu, bu sürecin en önemli aktörü olarak eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın öne çıktığını ifade etti.

Erbakan'ın o dönemin baskılarını, dayatmalarını tek başına yüklendiğini vurgulayan Kekeç, Kızıltaş'ın, Erbakan'ın yaşadıklarının en önemli tanığı olduğunu kaydetti.

Kızıltaş ise 28 Şubat'ın üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen, dönemin sorumlularından bazı askerlerin dışında kimseye ulaşılamadığını, bunun da minareyi çalanların kılıfını iyi hazırlamış olmalarından kaynakladığını dile getirdi.

Temel olarak 28 Şubat'ın ideolojik bir kılıfa sarıldığını ancak 28 Şubat'ın, Türkiye'nin zenginliklerini yağmalama ameliyesi olduğunu aktaran Kızıltaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 Şubat aynı zamanda Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durup, küresel çapta bir güç olmak istemesine uluslararası güçlerin engel olmak isteme ameliyesiydi. Erbakan Hoca iktidara gelir gelmez, 'Kamu Ortak Hesabı' diye bir hesap açtı. Bu sayede birileri deveyi hamuduyla götürme imkanından mahrum kalmıştı. Zaten Refah-Yol Hükümetinin kurulmasına karşı olan medya çevreleri, onların sahibi olan holdingler, STK ve sendikalar bu iktidarı çabucak göndermenin yollarını aramaya başladı. Hükümeti gönderebilmek için irtica yaygarası çıkarmak istediler. Fakat Erbakan Hoca bütün partilileri sert çıkışlar yapmamaları yönünde uyarmıştı. 'Madem ki irtica yeteri kadar yok, biz çıkaralım' dediler ve Aczmendiler ortaya sürüldü. İrtica lafları ülke çapına yayılmaya başlandı. Erbakan Hoca'nın mesai saatlerini iftara göre ayarlaması irtica olarak gösterildi. Sincan'da yapılan Kudüs Gecesi irtica olarak kabul edildi ve tanklar yürüdü. 28 Şubat 1997'ye kadar sürekli olarak, Refah ve Doğruyol partilerinin koalisyonunu düşürmek için çok şey yapıldı. Dış güçler, 'D-8 çok güçleniyor bu engellenmeli' dedi. Dış güçler ve içerideki uzantıları bu iktidarı göndermek için çalıştı." diye konuştu.

"Mesut Yılmaz hükümete gelir gelmez kasaları medyaya açtı"

Kızıltaş, 'irtica geldi, geliyor' gibi söylentilerle iktidarı zayıflatmak için bu güçlerin ellerinden geleni yaptığının altını çizerek, Erbakan'ın bütün bunlara direndiğini, sonuna kadar mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Sonunda Erbakan'ın istifa ettirildiğini ve hükümet kurma görevinin Mesut Yılmaz'a verildiğini belirten Kızıltaş, "Mesut Yılmaz kendine altın tepside sunulan hükümete gelir gelmez kasaları medyaya açtı. O zamanın parasıyla 272 milyar lirayı hemen gazetelere can suyu olarak dağıttı. 28 Şubat birilerinin ideolojik bir kılıfla bu ülkeyi soyma girişiminden başka bir şey değildir. Askeri, siyasetçisi, medyasıyla sürecin aktörlerinin tamamı maalesef bu işe ortak oldu. Bu gün itibarıyla 28 Şubat duruşmaları devam ediyor. Bunda da askerlerden sadece bazıları muhatap, o da pes perdeden devam eden bir duruşma. 28 Şubat inanç ve değer olarak bizimle aynı şeyleri hissetmeyen, aklını batıl olana kiralamış insanların kar hırsıyla ve yabancıların emrine uyarak bize yaşattıkları ve bin yıl süreceğini söyledikleri ama birkaç yıl içinde yok olan karabasan gibi bir süreçti. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamak durumunda kalmayız." diye konuştu.

Kızıltaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Necmettin Erbakan'ı anma programına katılmasına da değinerek, "Saadet Partisi içindeki makul insanlar bu davranış karşısında 'bu kadar da olmaz' derler. 1 Kasım seçimlerinden önce o dönem partinin Genel Başkanı Kamalak, FETÖ'nün kanallarına çıkınca ciddi bir kan kaybı yaşanmıştı. Bu toplantının Saadet Partisi içinde birçok insanı ciddi şekilde kırdığını, incittiğini ve içlerinde 'hayır' demeye meyyal olan varsa bile onları 'evet' demeye ikna edeceğini düşünüyorum. Hatta CHP'nin çelik çekirdeğinde de biraz sıkıntılara sebep vereceğini, o gün önemli işleri varsa referandum sandığına gitmemeyi tercih edebileceklerini düşünüyorum. İnşallah bu kendi cephelerinde bir gedik açacak ve Saadet Partisi cenahında 'evet'e yönelik meyli hızlandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement