28 Şubatlar Binyıl Sürmez" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

28 Şubatlar Binyıl Sürmez" Etkinliği

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER), 28 Şubat'ın 18. yılında "28 Şubatlar Binyıl Sürmez" etkinliği düzenleyecek.

26.02.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER), 28 Şubat'ın 18. yılında "28 Şubatlar Binyıl Sürmez" etkinliği düzenleyecek.

AKDER Genel Başkanı Leyla Şahin, 28 Şubat Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Şahin, derneğin organizasyonunda Milli İrade Platformu üyesi sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen etkinliğe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katılacağını bildirdi.

O dönem yaşananları 28 Şubat'ın 18. yılında hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, etkinliğin, 28 Şubat 1997 ve sonrasında yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayacağını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından AKDER Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aynur Görmez'in moderatörlüğünde panel yapılacağını kaydeden Şahin, panelde, Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'un "28 Şubat'ın yükseköğretime kaybettirdikleri", Ahmet Taşgetiren'in "28 Şubat toplum mühendisliği projesinin sonuçları", Gülay Göktürk'ün "28 Şubat'ın medyası ve günümüze yansımaları", Sibel Eraslan'ın "28 Şubat'taki mağduriyetlerin sosyolojik açıdan değerlendirilmesi" başlıklı sunumlar yapacağını aktardı.

Etkinliğe, 28 Şubat mağduru öğretmenler, öğrenciler ve askerlerin de davet edildiğini belirten Şahin, şu görüşleri dile getirdi:

"Darbe döneminde, 28 Şubat için 'binyıl sürecek' deniliyordu. Çok şükür binyıl sürmedi. Hak ihlallerinin hepsi uzun geçen bir süreçte de olsa geri alındı. Eğitimlerimizi tamamladık, vatana hizmet etmekteyiz. 28 Şubat, sadece o döneme ait darbe gibi düşünülmemeli. Darbe zihniyeti, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları, 6-7 Ekim Kobani eylemleri gibi girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Bu sıkıntıları yaşadık ama yılmadık, yıkılmadık, haklarımızı da geri aldık. Biz örnek olmak istiyoruz. Bizleri yok saymaya, görmemeye, ötekileştirmeye çalışan bir darbe zihniyeti vardı. İsteklerine kavuşamadılar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubatlar Binyıl Sürmez' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement