28 Yıla 12 Vali - Son Dakika
Genel

28 Yıla 12 Vali

28 yıla 12 vali Ordu Valiliği makam şoförü Selim Temel, işe girdiği günden bu yana 28 yıldır vali makam şoförlüğü yapıyorORDU - Ordu Valiliğinde 28 yıldır makam şoförlüğü yapan Selim Temel bugüne kadar 11 valiyi uğurlarken, halen 12. valinin makam şoförlüğünü yapıyor.

22.12.2017 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 yıla 12 vali

Ordu Valiliği makam şoförü Selim Temel, işe girdiği günden bu yana 28 yıldır vali makam şoförlüğü yapıyor

ORDU - Ordu Valiliğinde 28 yıldır makam şoförlüğü yapan Selim Temel bugüne kadar 11 valiyi uğurlarken, halen 12. valinin makam şoförlüğünü yapıyor.

30 Ekim 1990 tarihinde valiliğe şoför alımı yapıldığını öğrenen bir öğretmen arkadaşının tavsiyesiyle iş başvurusunda bulunan ve gereken tüm şartlara uyduğu için makam şoförü olarak görevlendirilen Selim Temel, o günden bu yana makam aracı direksiyonunu bırakmadı. Ordu Valiliğinin en eski personellerinden biri olan Selim Temel'in en uzu süre makam şoförlüğünü yaptığı isim Kemal Yazıcıoğlu oldu. Selim Temel, 9 Kasım 1997 ile 27 Şubat 2006 tarihleri arasında görev yapan Kemal Yazıcıoğlu'nun 8.5 yıl makam şoförlüğünü yaptı.

"Makam şoförü kör ve sağır olmalı"

Selim Temel, makam şoförlüğü yapmanın büyük bir sorumluluk istediğini belirterek meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu. Temel, "Makam şoförleri sağır, kör ve ketum olmak zorundadır. Her doğru her yerde söylenmez misali siz o makama uyacaksınız. Çünkü çalıştığınız kişi o ilin birinci mülki amiri, 81 vilayetin birinci bürokratı. 81 ilde birinci kişi. O yüzden çok dikkat etmeniz gerekir. Yanlış yaparsanız bu makamı hak etmemiş olursunuz. Valilerimizin işleri çok yoğun oluyor. Araca da binseler işleri devam eder. Dışarıda da olsa yoğun olurlar. Allah onlara yardım etsin" dedi.

28 Yıla 12 Vali
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 28 Yıla 12 Vali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement