29. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

29. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 29. Ankara Uluslararası Film Festivalinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

20.04.2018 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 29. Ankara Uluslararası Film Festivalinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen ve Türk sinemasının tanınmış simalarının katılımıyla MEB Şura Salonu'nda yapılan açılış töreninde, Onur Ödülleri de sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu Ünsal Ünlü ve Özge Uzun'un yaptığı törende, Aziz Nesin Emek Ödülü sanatçı Menderes Samancılar'a, Sanat Çınarı Ödülü sanatçı Rüştü Asyalı'ya, Kitle İletişim Ödülü de Türkiye'de akademik alanda bilimsel ve hakemli ilk sinema dergisi olan "Sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi"ne verildi.

Samancılar, ödülünü oyuncu Alper Saldıran, Asyalı da ödülünü oyuncu Bennu Yıldırımlar'ın elinden alırken, Sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi Yönetim Kurulundan Ruken Öztürk ve Hasan Akbulut'a ödülü gazeteci Elif Dağdeviren takdim etti.

Usta sanatçı Rüştü Asyalı, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "milli ülkü"ye inanan sanatçılardan olduğunu ve 48 yıl boyunca da bu yolda, Türkiye'de güzel sanatların gelişmesi için çaba gösterdiğini dile getirdi.

Asyalı, "Mutlu oldum, mutsuz oldum ama umutsuz olmadım. Bugün de umudumu koruyarak genç arkadaşlarımı Atatürk'ün milli ülküsünü gerçekleştirmeye, güzel sanatlarımızı yükseltmeye çağırıyorum. Yolları açık olsun." dedi.

Asyalı, kendisini ödüle layık gören festival yönetimine teşekkür etti.

"Yaşasın sanat, sonsuza kadar"

Açılış töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sanatçı Menderes Samancılar, bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen festivalin her yıl düzenlenmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Samancılar, Aziz Nesin Emek Ödülü'nü almasına ilişkin şunları kaydetti:

"Aziz Nesin'e layık olmaya çalışacağız. Böyle gururlu bir ödülü almak son derece mutlu etti beni. Tabii insanın hayatı zorlaşıyor böyle önemli ödüllerden sonra. Attığımız adıma daha dikkat edeceğiz. Zaten elimizden geldiği kadar duyarlı olmaya çalışıyoruz ama ülkemizin ihtiyacı olan, bizim söylememiz gereken şeyleri halkımız adına da söylemeye devam edeceğiz. Çünkü ödülün adı 'Emek Ödülü'. Emekten yana tavrımızı da her zaman ortaya koymak zorundayız."

Bennu Yıldırımlar ise ilk ödülünü 24 yıl önce Ankara Film Festivali'nde aldığını aktararak, "Çok gurur duyuyorum. Burada bulunmaktan dolayı da büyük keyif duyuyorum. Yaşasın sanat, sonsuza kadar." diye konuştu.

Alper Saldıran da Samancılar'a ödül vermenin kendisi için gurur verici olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Festivalle insanların hep bir arada olduğu, hep birlikte film izleyeceği bir zaman geçireceğiz. Bu çok güzel. Bütün festivalleri çok seviyorum. İstediğiniz her filmi izleyebiliyorsunuz, haberdar oluyorsunuz. Vizyon seçkisi yerine büyük özverilerle film yapmış insanları izleme, onlarla sohbet etme şansınız oluyor."

Açılış töreni Emin Fındıkoğlu Quartet konseri ile devam etti.

Festival 29 Nisan'a kadar sürecek

29 Nisan'a kadar sürecek 29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç yönetmenlerin yenilikçi filmlerine, sinemanın kült eserlerinden uluslararası festivallerde dikkati çeken özgün yapımlara ve dünya sinemasına kadar uzanan özel bir seçki sanatseverlerle buluşacak.

Festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Ulusal Uzun", "Belgesel" ve "Kısa Film" ile Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği yarışmaları düzenlenecek.

29. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında hakkında kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlünün de yer aldığı 4 kişi yakalandı. Operasyonda, firari hükümlü E.K'nin yanı sıra H.B., T.G. ve T.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 213 sentetik ecza hapı, 42 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 1900 lira ele geçirildi. Firari hükümlü E.K. cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler ise emniyete götürüldü.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi
    16:19 Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.


Advertisement