29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Samsun'un Vezir Köprü, Kavak, Bafra ve Havza ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

29.10.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezir Köprü, Kavak, Bafra ve Havza ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Vezirköprü'de ilçe stadındaki kutlamalara Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Semih Kır, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Altıner'in tören alanında bulunanları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Altıner, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Büyük Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. ve bu zafer, Cumhuriyet ile taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Vezirköprü Halk Eğitimi Müdürlüğü 7 İklimin Sesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından gösteri sunuldu.

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokullar arasında düzenlediği resim, ortaokullar arasında düzenlediği şiir ve liseler arasında düzenlediği kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

Kavak

Kavak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94. yılında törenlerle kutlandı.

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı'nın Kavak Kaymakamlığında tebrik kabulünün ardından Kavak Şehir Stadyumu'ndaki törene geçildi.

Törende Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu.

Tören, hava muhalefeti nedeniyle sona erdi. Resim, kompozisyon ile spor etkinlik ve yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin okul müdürlüklerince verileceği belirtildi.

Bafra

Bafra ilçesinde Cumhuriyet'in 94. yıl dönümü Bafra Yeni Kent Meydanı'nda kutlandı.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkanı Zihni Şahin halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Program, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, "Vatan Destanı" şiiri, "Cumhuriyetin Türk Kadınına Kazandırdıkları' adlı konuşma, "Cumhuriyeti Biz Böyle Koruduk" adlı oratoryo Atakum Belediyesi'nin halk oyunları ve Atatürk Anadolu Lisesi Korosu'nun dinletisi ile son buldu.

Kutlamalara, Kaymakam Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

Havza

Cumhuriyet Bayramı Havza'da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı'ndaki tebrik kabulünün ardından Kaymakam Yılmaz ve beraberindekiler, ilçe stadında düzenlenen tören programına geçti.

Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz'in halkın bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"Cumhuriyet ile taçlanan şanlı yolculukta ilk kılıvcımın yakıldığı yer olması hasabi ile Havzalılar olarak ayrı ve haklı bir gururu yaşıyoruz." diyen Kaymakam Yılmaz, konuşmasında, şunları dile getirdi:

"19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a ayak basan Mustafa Kemal Paşa insanımızı Milli Mücadele fikri etrafından birleştirmeyi amaçladığı Havza Genelgesini yayınlayarak Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda zihindeki düşünceleri adeta ete kemiğe büründürmüş ve Milli Mücadeleyi millete mal etmiştir. Bu tarihi olaya ev sahipliği yapmış olmak dolayısı ile her bir Havzalı ne kadar iftihar etse azdır."

Konuşmaların ardından, şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sergilendi, ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz ve protokol üyelerince ödülleri verildi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement