29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle MİLGEM Projesi kapsamında üretilen ilk yerli gemi olan TCG Heybeliada korveti vatandaşların ziyaretine açıldı.

29.10.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle MİLGEM Projesi kapsamında üretilen ilk yerli gemi olan TCG Heybeliada korveti vatandaşların ziyaretine açıldı.

Alsancak Limanı'na demirleyen korvete gelen gazileri, şehit yakınları ve vatandaşları Gemi Komutanı Deniz Yarbay İbrahim Akgül ve gemi personeli karşıladı.

Korvet personeli, gemiyi gezen vatandaşlara, milli imkanlarla yapılan deniz aracı hakkında bilgi verdi.

Yarbay Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında şehit yakınları, gaziler ve vatandaşları gemilerinde ağırlayıp onlara ilk Türk yapımı savaş gemisi hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

Türk yapımı bir gemide çalışmanın onur verici olduğunu belirten Akgül, "Bu geminin yüzde 70'inin milli imkanlarla yapılmış olması, Türk milletinin ilerde yapacaklarının bir göstergesidir." dedi.

"Gemiye bindiğimde güçlü bir Türkiye gördüm"

Mardin'de 1993 yılında şehit olan Şenol Şahin'in kardeşi Şenay Şahin Sidan, duygulu anlar yaşadığını belirtti.

Annesi Feride Şahin ile korvete geldiklerini ifade eden Sidan, "Gemiye bindiğimde güçlü bir Türkiye gördüm. Subay ve astsubaylarımızın vazifelerini çok iyi yaptıklarını ve çok fedakar olduklarını gördüm." diye konuştu.

17 yaşındaki Gizem Şuak ise daha önce birçok askeri gemiyi gezdiğini, TCG Heybeliada'dan çok etkilendiğini, asker olup bu gemide çalışmak istediğini kaydetti.

Cahit Gedik de gemiden çok etkilendiğini ifade ederek, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, daha donamımlı ve güzel gemiler yaparsak bizim için iyi olur." dedi.

Korvette, gaziler ve şehit yakınları için yemek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement