29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Yalova Valisi Muammer Erol ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

28.10.2020 12:05  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valisi Muammer Erol ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Erol, mesajında, 29 Ekim tarihinin, Türk milletinin, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." düsturuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlattığı ve büyük fedakarlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz zaferi neticesinde kurulan Cumhuriyet'in 97. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bugünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını aktaran Erol, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare' olarak tanımladığı cumhuriyet, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk milletine yeni ufuklar açmış, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatarak ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek, aydınlık yarınlar inşa etmiştir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik her türlü saldırının karşısında Türk milleti olarak her zaman dimdik ayakta olacak ve Cumhuriyet'imizin 97. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türkiye Cumhuriyeti, bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı bir ülkedir."

Erol, bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelesinin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri şükranla andığını ifade etti.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk

Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da Türk milletinin kurtuluş mücadelesinde tüm dünyaya gösterdiği istiklal ve hürriyet tutkusunun 29 Ekim 1923'te millet egemenliği ile başladığını aktardı.

Yurdunda işgalleri kabullenmeyen milletin, İstiklal Savaşı'yla kenetlenen ruhların sarsılmaz iradesini ortaya koyduğuna vurgu yapan Tutuk, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti 97. yılında devlet ve milletiyle el ele vererek muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerlerken, bu millet, bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmamıştır. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millet iradesine teslim edildiği cumhuriyet, ülkenin her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik demektir. Aldıkları yenilgilerden ders çıkarmayan düşmanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yine ülkemize kastetmeye çalışmışlar ve bunda yine başarılı olamamışlardır. Milletimiz bundan önce olduğu gibi yine demokrasi ve Cumhuriyet'ine sahip çıkmış ve ülkemizin bölünmeyeceğini adeta perçinlemiştir. Cumhuriyet'imizin ve demokrasimizin kazanımlarını koruyarak, bundan sonra da tüm gayretimizle bağımsızlığımızı ve birlik beraberliğimizi savunmaya devam edeceğiz. Bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement