29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Uşak Valisi Erden: "Türk Milleti, Cumhuriyetin ilanıyla daha aydınlık bir yolda yürümeye başladı"

29.10.2013 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz birer kutlama mesajı yayımladı.

Vali Erden mesajında Cumhuriyet rejiminin getirdiği haklar ve ilkelerin önemine değindi. Türk milletinin tarih sahnesinde huzur ve barış içinde yaşamayı başarmış ender milletler arasında yer aldığını kaydeden Erden, 20. yüzyılın başında topyekun kurtuluş mücadelesi veren Türk milletinin hayat tarzına en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetin ilanıyla daha aydınlık bir yolda yürümeye başladığını bildirdi.

Vali Erden şunları kaydetti:

"Genç Türkiye'nin büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve Atatürk'ün önderliğinde halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, şanlı Türk Bayrağı'nı dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. Cumhuriyetin ilkelerini özümsemiş, aziz vatanımızın doğusundan batısına kuzeyinden güneyine yüzyılladır yaşadığımız topraklarda zengin bir kültürün sahibi olan bizler, bir ve beraber olmanın gücüyle bugün dünyanın en güçlü ve büyük ekonomileri arasında yer almakta, yaşadığımız coğrafyada huzur ve güvenin teminatı olmaktayız. Bulunduğumuz bu konumun, elde ettiğimiz başarılı gelişme ve kalkınma sürecinin devam ettirilmesinde birer vatandaş olarak hepimizin sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle her zamankinden çok çalışmalı, Cumhuriyet rejiminin sağladığı demokratik özgürlükler ortamında, bu bereketli coğrafyanın nimetlerinden ve imkanlarından herkesin faydalanmasına gayret etmeliyiz."

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise mesajında Cumhuriyet'in ilanının 90. yılının tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Esareti asla kabul etmeyen milletimiz Kurtuluş Savaşı ile ulusal bağımsızlığını kazanmış, Cumhuriyet'in ilanıyla çağdaşlaşma yolunda büyük adım atmıştır. Cumhuriyetin ilanının 90. yılında görüyoruz ki ülkemizin 90 yılda gösterdiği gelişim takdire şayandır. Milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet'in aydınlığında yürümeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Cumhuriyet'in en büyük kazanım olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhuriyet'in kazanımlarından asla ödün vermeyeceğini vurguladı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement