29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Aydın'ın ilçelerinde törenler düzenlendi

29.10.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aydın'ın ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Çine Yüksel Yalova Stadı'ndaki törene, Kaymakam Özkan Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Çine Kaymakamı Özkan Demir'in konuşmasının ardından törende Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri beğeni topladı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeler verildi.

Köşk

Köşk ilçesinde de Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. Yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Satvet Köşklü Stadı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mesut Cin, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeler verildi.

-Germencik

Germencik ilçesinde bir gün önce Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler,  Germencik İlçe Stadı'nda devam etti.

Törene, Germencik Kaymakamı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Olcay Turan, daire amirleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ayrıca çeşitli ilçelerden gelen 21 öğretmen de katılarak yaşanan coşkuya ortak oldu.

İncirliova

İncirliova'daki tören Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı'nda yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İncirliova belediye başkanı Fadime Orbay öğrencilere ve törene katılan vatandaşlara 3 bin Türk Bayrağı dağıttı.

Törene, Kaymakamı Adem Ünal, daire amirleri, belediye başkanları il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ünal, Belediye başkanı Orbay ile öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Tören şiirlerin okunması ve geçit töreni ile son buldu.

- Kuşadası

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Kuşadası Atatürk Meydanı Atatürk  anıtı önünde de tören düzenlendi.

Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Esat Altungün ile Garnizon komutanı Binbaşı Ferhat Aslan'ın halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan törende şiirler okundu, halk dansları gösterileri sunuldu.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, törende yaptığı konuşmada "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesine girişmiş ve bu mücadeleyi nice acılar, nice kanlar ve nice canlar pahasına kazanmıştır. Kurtuluş mücadelesinde elde ettiğimiz zaferin bu tarihi yarışta öne geçebilmek için yeterli olmadığı açıktı. Bu zaferin sürdürülebilir olmasına, taçlandırılmasına ihtiyaç vardı. İşte o taç, en büyük uygarlık, çağdaşlaşma ve kültür projemiz olan bir fazilet rejimi olan Cumhuriyetti. Benimsenen cumhuriyet anlayışı durağan, gelişmelere kapalı bir anlayış değildi. Aksine büyük önderimizin ifade ettiği gibi, sürekli çağdaş uygarlık yarışında rekabet gücü yaratan dinamik bir anlayıştı. Cumhuriyet, yeniden şahlanmamıza, dünya devletler topluluğunun onurlu bir üyesi olmamıza imkan yaratmıştır" dedi.

Törenlere Kuşadası'nda kaynaşma kampında bulunan AKUT'un başkanı Nasuh Mahruki ile ülke genelindeki tüm AKUT'ların başkan ve yöneticileri katıldı.

Didim

Didim'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Ersin Emiroğlu'nun makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Kabulün ardından Didim Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, törende yaptığı konuşmada Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'in 90. yılının tüm yurtta coşkuyla kutlandığını belirtti.

Tüm vatandaşların bayramını kutlayan Emiroğlu, "Güneşin çok daha parlak olduğu, içimizi her zamankinden daha fazla ısıttığı, gönlümüzün genişlediği, ruhumuzun huzur bulduğu bugün, Cumhuriyetimizin 90. yıldönümü hepimize kutlu olsun" dedi.

Kaymakam Emiroğlu, Garnizon Komutanı Köseoğlu ve Belediye Başkanı Kamacı'nın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başlayan törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

Söke

Söke ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Demokrasi Meydanı'nda kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı törenleri, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mücahit Tamer ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile birlikte; okulların, askeri birliklerin ve törene katılan vatandaşların bayramını kutlayarak başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Cumhuriyet Bayramını sınırsız bir coşku içerisinde kutladıklarını dile getirerek "Dünya tarihinde yüzyıllar boyu şanlı sayfalar açmış olan büyük milletimiz, sonsuz tarihinden çok değerli bir sayfanın yıldönümünü kutlamanın sınırsız coşkusu ve engin sevinci içerisindeyiz. Ölümsüz ve sonsuz milletimizin çağlar boyu yaşadığı büyük deneyimler, çıkardığı dersler sonucunda, en büyük başarısı ve kazancı olan Cumhuriyet'i yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yılı ve Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
    09 Nis Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlara, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

  • Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimin ardından oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Candal başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, birinci ve ikinci başkanvekilleri ile ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Candal, Tekkeköy için uğraşacaklarını ve yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini belirtti.

  • Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı
    09 Nis Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı

    Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Zeynep Demirtaş, araştırma görevlisinin danışmanlığında bozuk yolları tespit için yapay zeka destekli, kameralı cihaz tasarladı. Proje, yol güvenliğini artırarak trafik kazalarını önlemeyi ve bakım maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.


Advertisement