29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Mardin'in ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Mardin'in ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Midyat ilçesinde Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen kutlama törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Veysel Biçer, Midyat Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Baysal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Uzlaşma kültürünün benimsenmesi, diyaloğun sürdürülmesi, sağduyu ve akılcı yaklaşımların sergilenmesi önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır" dedi.

Öğrencilerin halk oyunlarını sergilemesinin ardından, haftası dolayısıyla okullarda yapılan şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.

-DERİK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. Törene, Kaymakam Ahmet Demirci Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Haluk Saygılı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve öğrencilerin şiir okumasından sonra yapılan tören geçitinden sonra kutlamlar sona erdi.

-KIZILTEPE

Kızıltepe İlçe stadyumda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Demir, Kızıltepe Garnizon Komutanı Mehmet Cengiz Doğan, Kızıltepe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, "Bu gün Cumhuriyetimiz'in 90. yılını kutlamamızdan dolayı sevinç ve mutluluk yaşıyoruz. Milletin egemenliğine dair cumhuriyet rejimi insanı temel değer kabul eden farklı inanç ve değerleri koruyan birleştirici, toparlayıcı ve ötekileştirmeyen, din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı yapmayan demokratik hukuk üstünlüğüne dayanan yönetim şeklidir" dedi.

Özcan Yıldız Aanadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve aynı zaman Tekvando da milli sporcu ünvanı sahip olan Engin Lafçı ve Tekvenado öğretmeni Mehmet Karaaslan, öğrencilerle birlikte gösteri düzenledi.

-NUSAYBİN

Nusaybin Şehir Stadyumu'nda yapılan kutlamada Kaymakam Abdulhalim Can, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salih Üstündağ törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından Kaymakam Can, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra sona erdi.

-SAVUR

Savur Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi bahçesinde törene Kaymakam Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Şerif Eşref Ayaz, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güven Öngören, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Cengiz Ayhan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterilerinin ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement