29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Van'ın Çaldıran, Başkale ve Erciş ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaldıran, Başkale ve Erciş ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çaldıran'da, Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Mustafa Mendeş, öğrencilerin bayramını kutladı.

Tören, öğrencilerin sergilediği tiyatro oyunları, okudukları şiirler ve şarkıların ardından son buldu.

Törene, Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Ünüvar, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yunus Emre Işıkoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başkale

Başkale ilçesinde Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Murat Büyükköse, cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünü coşku ve kıvançla kutladıklarını belirtti.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Hamza Köse, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Erciş

Erciş'te, Vanyolu Caddesi'ndeki tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkanı Vekili Nejdet Kahraman'ın, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yaşar, yeryüzünün çok nadide bir parçasında yaşadıklarını ve bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini aktardı.

Tüm insanların, Anadolu denilen bahçenin nadide çiçekleri olduğunu, herkesin farklı kokusu ve renginin olduğunu vurgulayan Yaşar, şöyle konuştu:

"Çok ciddi sıkıntılardan geçiyor bölgemiz. Bu sıkıntılı coğrafyada ebetteki bizleri bu çatı altında barındıran çok güçlü bir devlete, çok güçlü bir ekonomiye, çok güçlü ve ileri bir demokrasiye ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti biraz önce arz ettiğim gibi kat ettiği merhalelerle önemli bir demokratik olgunluğa kavuşmuştur ve gelecekte de çok daha müreffeh çok daha ileri bir toplum inşası önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.  Bizler bu ülkede yaşayan bütün unsurlar olarak bu çatıyı el birliğiyle tutmalıyız. Bu çatının altında barınmalıyız. El ele vermeliyiz, yürek yüreğe vermeliyiz ve bu badireli ortamlardan el birliğiyle geçmeliyiz."

Kutlamalar, konuşmaların ardından geçit töreniyle sona erdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement