29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi Yoğun katılımın olduğu resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

29.10.2014 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından Yıldız Otel'de düzenlenen resepsiyon, iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı.

Açılışı konuşmasını yapan Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası dolayısıyla bayramı buruk kutladıklarını dile getirdi.

Büyükelçi, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajını okuyarak devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkçe okunan mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bu dost u¨lkede bulunan tu¨m vatandas¸larımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurulus¸unun 91'inci yıldo¨nu¨mu¨nu¨n u¨lkemiz, milletimiz, tu¨m dost ve kardes¸ u¨lkeler ic¸in hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kurulus¸unun 91. yıl heyecanını bizlerle paylas¸an dost ve kardes¸ u¨lkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tu¨m dost ve kardes¸ halklara, temsilcilik c¸alıs¸anlarımıza da bu anlamlı gu¨nu¨mu¨zde barıs¸ ve dayanıs¸ma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını go¨nderiyorum.

Tu¨rkiye Cumhuriyeti, du¨nyada barıs¸ı, dayanıs¸mayı, adalet ve refahı savunan; her u¨lkenin ic¸ is¸lerine ve toprak bu¨tu¨nlu¨gˆu¨ne saygı go¨steren, uluslararası hukuku, evrensel insani degˆerleri, insan hak ve o¨zgu¨rlu¨klerini her s¸eyin u¨zerinde tutan bir dıs¸ politika anlayıs¸ına sahiptir.

91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettigˆimiz ve savundugˆumuz bu degˆerler, bugu¨n ve bundan sonra da Tu¨rkiye dıs¸ politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Tu¨rkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barıs¸ın yanında yer almayı, mazlum ve magˆdurlar ic¸in cesaretle hakkı savunmayı su¨rdu¨recektir.

Tu¨rkiye, istikrarla bu¨yu¨yen ekonomisi, standartları yu¨kselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birligˆi Su¨reci, G-20 u¨yeligˆi, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bo¨lgesel ve ku¨resel barıs¸ ic¸in tecru¨besini insanlık adına seferber etmekten de kac¸ınmayacaktır. Bu du¨s¸u¨ncelerle, orada yas¸ayan tu¨m vatandas¸larımızın, tu¨m kardes¸lerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum.

Bu anlamlı gu¨nde, heyecanımıza ve cos¸kumuza ortak olan dost ve kardes¸ u¨lkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, u¨lkem ve milletim adına s¸u¨kranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Resepsiyona Türkmenistan hükümetini temsilen katılan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un bayram kutlama mesajını davetlilere iletti.

Nurberdiyeva, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkilerin anlayış ve güven çerçevesinde ilerlediğini kaydetti.

Katılımın yoğun olduğu resepsiyona  yabancı misyon şefleri, Türk iş adamları, Türk ve Türkmen vatandaşları katıldı. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement