29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Çubuk Kaymakam Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

28.10.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Kaymakam Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaymakam Şahin, cumhuriyetin Türk milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olduğunu ve millet egemenliğine dayandığını hatırlattı.

Cumhuriyetin her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, milletimizin birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseri olduğunu vurgulayan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletinin yeniden dirilişinin ifadesidir. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millet iradesine teslim edildiği Cumhuriyet; ülkenin her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik demektir. İnsan haklarından adalete, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar her alanda demokratik, hukukun üstünlüğüne dayanan ve sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş bir Türkiye demektir.

Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecek, ülkemizi içten ve dıştan kuşatan tehlikeler karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını hiçe saymış şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, şu görüşleri aktardı:

"Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak ve sarsılmaz bir iradeyle, büyük bir imanla en çetin güçleri yenerek ve ağır bedeller ödeyerek zorlukların üstesinden gelmesinden almaktadır. Cumhuriyet Bayramımızı son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle kaybettiğimiz şehitlerimiz için hissettiğimiz acılardan dolayı buruk bir coşku ve umutla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet, şükranla ve rahmetle anıyor milletimizin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement