29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Genel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandıÇANAKKALE - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'ncü yıldönümü, Çanakkale'de törenle kutlandı.

29.10.2017 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı

ÇANAKKALE - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'ncü yıldönümü, Çanakkale'de törenle kutlandı.

Çanakkale'de düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Tavlı, Tuğamiral Ertem ve Başkan Gökhan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajın ardından konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bizi milletimizin canı ve kanıyla kurulan Cumhuriyetimizin 94'ncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şehitler Diyarı Çanakkale'mizde de bağımsızlığımızın sembolü albayrağımızın gölgesinde coşku içinde bir doğum gününü milletimizin bağımsız ve çağdaş bir devlet olarak dünya ve tarih sahnesine yeniden çıktığı günü kutluyoruz" dedi.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan valilik önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmi geçit töreni düzenlendi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde resmi geçit töreni düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Kutlamalar kapsamında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı üstü açık askeri araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Öğrencilerin yazdığı şiirleri okunmasının ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçiş törenine geçildi. Geçiş Töreninde Türk Silahlı kuvvetlerinin araçları tek tek tanıtıldı.

Öte yandan, valilik çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

ERZİNCAN - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan'da da yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerde Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, öğrenci grupları ve halkın bayramını kutladı.

Askeri ve öğrenci gruplarının tören geçişinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi. Törende yürüyüş yapan askeri birliklerin, tören sonunda 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye slogan atmaları töreni izlemeye gelen vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

TOKAT (İHA)- Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Ömer Toraman'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Vali Toraman, 48'inci Piyade Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun halkı selamlaması ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Toraman'ın konuşma yaptı. Törende itfaiye eri havaya kaldırılan yangın merdiveninden aşağı iple sarkarak Türk Bayrağı açarak gösteri yaptı. Ayrıca tekvando ve güreş takımı ekibinin gösterileri ilgi gördü. Halk oyunları ekibinin omuz halayı gösterisinin ardından düzenlenen tören geçişinde 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını taşıyan asker ve öğrenciler alkış topladı. Tören askeri tören mangası, gaziler, öğrenciler ve motor tutkunlarının geçiş gösterisi ile sona erdi.

SİVAS - Sivas, Yozgat, Tokat'ta Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta kutlamalar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde yapıldı. Program Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın tören aracı ile halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet konulu resim, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Gül verdi. Tören de ayrıca halk oyunları folklor ekibi gösteri yaptı. Kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, tören geçidi ile sona erdi.

YOZGAT (İHA)- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Yozgat'ta da çeşitli etkinlikle kutlandı. Törende Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tören aracıyla etkinliğe katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören de konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir asra yaklaşan tarihteki yürüyüşü sırasında her türlü engelin üstesinden gelerek yoluna devam ettiğini ve son dönemdeki atılımlar ile bugün bölgesinin ve dünyanın yükselen gücü olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin şiirler okundu. Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yozgat Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilere sunuldu. Ardından ise geçit töreni ile program sona erdi.

AYDIN - Aydın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94.yılı kutlamaları coşku içinde gerçekleşti.

Aydın Valiliği'nde düzenlenen Tebrikat Töreninde Vali Yavuz Selim Köşker kutlamaları kabul etti. Tebrikat Töreninin ardından kutlamalara İstasyon Meydanında devam edildi. Tören geçişi sırasında Aydın Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine vatandaşlar karanfil atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Aydın İstasyon Meydanındaki kutlamalar, Aydın Valisi m Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun tören aracı ile törene katılanları ve halkı selamlaması ile başladı.

ARDAHAN - Ardahan'da 86 yaşındaki Yunus Avşar isimli dede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla Ardahan'da düzenlenen törende protokolün yanında yer alarak törene damga vurdu.

Ardahan'da 29 Ekim coşkuyla kutlandı. Tarihi kongre binasında tebrikleri kabulünün ardından Kongre caddesinde düzenlenen ve Ardahan Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkan vekili İlhan Özgür, protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement