29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

27.10.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Yardımcısı Ceylan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlet olduğunu ifade etti.

Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye'nin, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı sürdürdüğünü aktaran Ceylan, şunları kaydetti:

"Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, 15 Temmuz 2016 gecesi tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu duygu ve düşünce içerisinde tüm vatandaşlarımızın ve Karabüklü hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

AK Parti Karabük Milletvekili Uysal

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Uysal, mesajında, 29 Ekim 1923'te ilan edilen cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönüm coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaştıklarını ifade etti.

Cumhuriyetin 94 yıllık tarihi, milletin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, gelecek için umut veren, atılan her adımda ders alınması gereken bir dönem olduğunu aktaran Uysal, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. 15 Temmuz 2016 gecesi, tüm sömürgeci güçlerin desteğini arkasına alan gözü dünmüş bir katliam şebekesi olan FETÖ terör örgütüne karşı göğüslerini siper eden halkımız, şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaret ile bu kahpe girişimi hep birlikte bertaraf etmiştir. 15 Temmuz'dan sonra milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü, ülkemiz çok daha itibarlıdır. Kardeşlik hukukumuzu ve demokrasimizi daha da geliştirerek, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bir yandan huzur ve güven ortamını tam anlamıyla tesis ederken, diğer yandan ülkemizin her alanda ilerlemesi için çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşma yolundaki proje ve reformlarımıza daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu duygularla, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, Karabüklü hemşehrilerimin ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin, Anadolu insanının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eser olduğunu vurguladı.

Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkenin birliğini ve dirliğini bozmayı amaçlayan hainlerin bulunmasının, milletin birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmasını ve kenetlenmesini sağladığını vurgulayan Ürkmezer, şunları kaydetti:

"600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde belli aralıklarla hain ve karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletimiz canını dahi ortaya koyarak, birlik ve beraberliği sayesinde bu girişimlerin üstesinden gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, ileri demokrasisi, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milli mücadele yıllarındaki kardeşlik duygusu içinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement