29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

27.10.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Özkan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıl dönümünü milletçe büyük bir sevinçle kutladıklarını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet var olacağını akataran Özkan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz, istiklali uğruna fedakarca çırpınan millet ruhunun görkemli bir mükafatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. Türkiye Cumhuriyeti, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Türk milleti dünyanın şaşkın bakışları altında, esaret zincirlerini parçalayarak, tuzakları bozarak, işgal ve işgalcileri vatan topraklarından söküp atarak Cumhuriyet fikrinde buluşmuştur. 1919 Samsun'undan 1923 Ankara'sına kadar adım adım büyüyen, emek emek yükselen bağımsız yaşama ve var olma azmi Cumhuriyet'in ilanıyla taçlanmıştır. Türk kültürü ve Türk kahramanlığı bir mucizeye, imkansız gibi görünen kutlu bir zafere imza atarak tasallut ve tahakkümün çemberini kırmıştır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihte kurulan Türk devletlerinin bir devamı olarak Allah'ın izniyle varlığını sürdüreceğini vurgulayan Özkan, "Bu, sürekli yenilenen, sürekli oluş halinde olan, zengin ve bereketli bir geçmişten, parlak ve tertemiz bir istikbale kanat açan büyük Türk milletinin son kararıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizi kuran kadronun liderliğini üstlenen ve ilk cumhurbaşkanlığımızı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, ülkü ve silah arkadaşlarına, bağımsızlığımızın mimarı aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement