29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ile Metin Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ile Metin Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çanak, mesajında, Ordulu hemşehrilerinin ve Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyetin 94 yıllık tarihinin, milletin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, gelecek için umut veren, atılan her adımda ders alınması gereken bir dönem olduğuna işaret eden Çanak, "600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sadece kendi vatandaşlarının değil, bölgedeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olduğunu vurgulayan Çanak, şunları kaydetti:

"Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919'da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923'te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir."

Çanak, 80 milyon vatandaşın her bir ferdinin, bu ülkenin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatları olduğunu aktararak, cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılına, hem 2023 hedeflerine ulaşmış, hem de birliği, beraberliği, kardeşliği en üst seviyeye çıkarmış olarak girileceğine yürekten inandığını bildirdi.

Miletvekili Gündoğdu ise Cumhuriyetin 94'üncü yılını gururla kutladıklarına belirterek, "Kökü asırlar ötesinde dayanan devletimiz ve medeniyetimizi bugün de özgürce yaşatıyoruz. Tarih boyunca dünyanın neresinde olursak olalım, bağımsız ve hür yaşamış milletimiz kendini boyunduruk altına almaya çalışan güçlere karşı daima mücadele etmiş ve muzaffer olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, şunları kaydetti:

" 15 Temmuz'da da aziz milletimiz ceddimizin yaptığı gibi hürriyeti ve bağımsızlığı için mücadele etmiş, karanlık odakların şer planlarını bir kez daha bertaraf etmiştir. Bugün 94. senesini kutladığımız Cumhuriyetimiz, gücünü milli iradeden ve aziz milletimizin vatan sevgisinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve sayısız isimsiz kahramanı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement