29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2017 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tavlı, Cumhuriyetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 94. yıl dönümünü milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Vali Tavlı mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesiyle 29 Ekim 1923'te kurduğumuz Cumhuriyetimiz, aradan geçen 94 yılda her türlü saldırı ve zorluklar karşısında dimdik ayakta kalmıştır. Aziz Türk milleti 29 Ekim 1923'te milli iradesini ve bağımsızlığını tüm dünyaya nasıl ilan etti ise 15 Temmuz ihanetine karşı canı ve kanıyla verdiği mücadeleyle Cumhuriyetine, demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıktığını tüm dünyaya ilan etmiştir. İstiklaline ve istikbaline kast edilen zamanlarda tarihte eşine az rastlanır kahramanlıklar gösteren aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement