29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Uşak'ta, Ülkü Ocakları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenledi.

28.10.2017 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, Ülkü Ocakları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenledi.

Uşak Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki meşaleler ve pankartlarla İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

Uşak Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Mutlu, yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken kahraman bir neslin emaneti olduğunu belirten Mutlu, "Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hareketlenen Türk mileti azimle mücadele ederek anadoluyu düşmanlara teslim etmediler. Anadolu üzerinde bir çok harita çizdiler. Türkler oldukca bu haritaların hayataca geçirilemeyeceğini hesaba katmadılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana içeride ve dışarıda düşmanları bitmemiştir. Ne zaman ilerlese, yürüyüşe geçse hainler milletimizin önünü kesmeye çalışmıştır. Geçmişte olduğu gibi yine Türk vatandaşları asla boynunu eğmeyecektir. Türkiye mazlum ülkeler için güçlü olmak zorundadır. Bizler devletimize sonuna kadar sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şiirler okundu, Kurtuluş Savaşı konulu tiyatro gösterisi yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement